Avrupa ve İngiltere’deki vaka sayısı rekor hızda artıyor

Avrupa’nın birçok ülkesinde yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ikinci dalga yaşanmaya başladı. Bu kapsamda , İngiltere, Fransa, Belçika, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde yaz aylarında askıya alınan kısıtlama önlemlerini yeniden başlatıldı.  Bununla birlikte, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), AB üyeleri ve İngiltere’deki virüs bulaşma hızının, ilk dalgaya kıyasla çok ciddi bir seviyeye ulaştığını açıkladı. 

Haberler ntv.com.tr, AFP 23.10.2020 - 18:33 Son Güncelleme : 23.10.2020 - 18:40

  • 1

    Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), 23 üye ülke ve İngiltere’deki corona virüs (Covid-19) bulaşma seviyelerinin "ciddi endişe" taşıdığı konusunda uyardı.

  • 2

    DÖRDÜ HARİÇ TÜM AB ÜLKELERİNDE BULAŞMA HIZI ENDİŞE VERİCİ DÜZEYDE

    Yayımlanan raporda Güney Kıbrıs, Estonya, Finlandiya ve Yunanistan dışındaki tüm AB ülkelerinin riskli kategoride yer aldığı belirtildi.

  • 3

    GÜNLÜK VAKA SAYISINDA PEŞ PEŞE REKOR KIRILIYOR

    Bununla birlikte, Avrupa ülkelerinde günlük vaka sayılarında rekor kırılıyor. İtalya'da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında, son 24 saatte tespit edilen 19 bin 143 yeni vaka ile günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

    İspanya'da toplam vaka sayısı 1 milyonu aştı, Almanya'da günlük vaka sayısı salgının başlangıcından bu yana ilk  defa 10 binin üzerine çıktı.

    Toplam vaka sayısının bir milyona yaklaştığı Fransa ve İngiltere'de i se günlük vaka sayısı bu ayın başından itibaren 20 bin civarında seyrediyor.

  • 4

    PEK ÇOK AB ÜLKESİ SALGINA KARŞI BAŞARILI MÜCADELE VEREMİYOR

    ECDC direktörü Andrea Ammon konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Covid-19 enfeksiyonlarında devam eden artışlar,  halk sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor ve çoğu ülke salgına karşı başarılı bir mücadele veremiyor. Sağlık hizmetleri üzerindeki baskı ve ölüm oranı giderek yükseliyor..Toplumdaki bulaşma oranlarının yüksek olması ise savunmasız bireylerin korunmasını daha zor hale geliyor ve daha fazlasının şiddetli hastalık geliştirmesi kaçınılmaz hale geliyor” ifadelerini kullandı.

  • 5

    AĞUSTOS AYINDAN BERİ VAKA SAYILARI SÜREKLİ ARTIYOR

    Kuruluş ayrıca, kaydedilen yeni vakaların "Ağustos ayından bu yana düzenli olarak arttığını ve son haftalarda belirgin bir artış gösterdiğini" açıkladı. Çoğu ülkede "artan bir bulaşma riski" olduğuna dikkat çeken ECDC, durumun "acil ve  hedefli halk sağlığı planı”  gerektirdiğini bildirdi.

  • 6

    EDC’nin raporu 27 AB ülkesine ek olarak, İngiltere, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn'ı da kapsıyor. Kuruluşun belirttiğine göre, tüm bu ülkelerde şu ana kadar 5 milyon 528 bin 320 Covid-19 vakası kaydedildi ve 205 bin 986 ölüm gerçekleşti.

  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız