Büyük İskenderin babası bulundu: Kalıntılarının Kral II. Filip'e ait olduğu doğrulandı

Arkeologlar tarafından 1977'de keşfedilen antik Yunan mezarındaki kalıntıların Büyük İskender'in babası Kral Filip'e  ait olduğu doğrulandı. 

Haberler ntv.com.tr 15.02.2024 - 15:29 Son Güncelleme : 15.02.2024 - 15:48

  • 1

    Yaklaşık 50 yıl önce arkeologlar Yunanistan'ın kuzeyindeki Vergina antik kentinde kazı yaparken Büyük İskender'in ailesine ait olduğu düşünülen üç kraliyet mezarı buldular.

    M.Ö. 4. yüzyıla ait mezarların İskender'in babası, oğlu ve büyük üvey kardeşi olduğu düşünülüyordu.

  • 2

    Yeni bir çalışmada uzmanlar, uzun süredir üvey kardeşe ait olduğu düşünülen iskeletin aslına Büyük İskender'in babasına ait olduğunu kesin olarak ortaya çıkardılar. 

    Büyük İskender'in mezarının nerede olduğu  hala gizemini korurken, araştırmacılar bulunan iskeletlerin Avrupa tarihi açısından çok önemli olduğunu belirtti.  

  • 3

    Tarihi kaynaklara göre Makedonyalı Filip II'nin sol dizinde ciddi bir hasar bulunuyordu. İskelet kalıntılarında bunu doğrulayan izlere rastlandı. 

    Büyük İskender'in ailesine ait olduğu düşünülen kalıntılar, bilim insanlarının doğru tanımlamalarını ve antik döneme ilişkin bilgileri derinleştirmelerini sağlıyor. Bu keşif, antik tarih ve arkeoloji alanında önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

  • 4

    BÜYÜK İSKENDER KİMDİR? 

    Büyük İskender, Makedonya kralı II. Filip'in oğlu ve Makedonya İmparatorluğu'nun hükümdarıdır.

    Genç yaşta tahta geçen İskender, Pers İmparatorluğu'na karşı gerçekleştirdiği seferlerle tanınır. Bu seferler sırasında birçok zafer elde etmiş ve Pers İmparatorluğu'nu fethetmiştir.

    Hindistan'a kadar uzanan bir sefer düzenlemiş ancak ölümü nedeniyle geri dönmek zorunda kalmıştır.

    Ölümünden sonra imparatorluğu parçalanmış ve Helenistik dönem başlamıştır. Büyük İskender, askeri dehası, geniş imparatorluğu ve kültürel etkisiyle hatırlanmaktadır.

  • 5

    MAKEDONYA KRALI II. FİLİP KİMDİR?

    Makedonya Kralı II. Filip, Büyük İskender'in babasıdır ve Makedonya Krallığı'nın önemli bir hükümdarıdır. İkinci Filip, MÖ 359'da Makedonya tahtına çıkmıştır ve Makedonya'nın gücünü artırmak için bir dizi reform yapmıştır. Bu reformlar arasında orduyu yeniden düzenleme, diplomatik ittifaklar kurma ve Makedonya'nın Yunanistan'daki etkisini artırma yer almaktadır.

    II. Filip'in en önemli başarılarından biri, Makedonya ordusunu modernize etmesi ve sarışın süvari birliklerini kurmasıdır. Ayrıca Yunanistan'daki siyasi dengeleri değiştirerek Makedonya'nın Yunanistan'daki etkisini artırmıştır.

    Ancak II. Filip'in hükümdarlığı, MÖ 336'da bir suikast sonucu ölümüyle sona ermiştir. Bu suikastın arkasındaki nedenler net değildir ve ölümü hakkında çeşitli teoriler bulunmaktadır. II. Filip'in ölümünden sonra Büyük İskender, Makedonya tahtına geçmiştir ve babasının başladığı genişleme politikasını devam ettirmiştir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız