Hindistan’da toplam Covid-19 vaka sayısı 20 milyonu geçti: Muhalefetten tam kapanma çağrısı


Hindistan'da muhalefet lideri Rahul Gandhi, ülkedeki toplam vaka sayısı 20 milyonu geçtiği için ülke çapında bir kapanma çağrısı yaptı. İkinci dalga nedeniyle, corona virüs enfeksiyonlarında dünyanın en hızlı artışını yaşayan Hindistan'da son 10 milyon vakanın eklenmesi yaklaşık 4 ay sürdü. İlk 10 milyon vakanın ise 10 aydan fazla bir sürede meydana geldi.

Haberler ntv.com.tr, Reuters 04.05.2021 - 11:34

  • 1

    Hindistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülke son 24 saatte 357 bin 229 yeni vaka bildirdi, ölü sayısı ise  3 bin 449 artarak 222 bin 408'e ulaştı. Ancak uzmanlar, Hindistan'daki gerçek vaka sayılarının resmi olarak açıklanandan beş ile 10 kat daha fazla olabileceğini öne sürüyor.

  • 2

    MUHALEFETTEN KAPANMA ÇAĞRISI

    Hindistan Ulusal Kongresi Partisi  milletvekili Rahul Gandhi, Hindistan Hükümeti'ne atıfta bulunarak, "Corona virüsün yayılmasını durdurmanın tek yolu şu anda tam bir kapanma uygulamaktır. Hükümetin eylemsizliği birçok masum insanı öldürüyor” ifadelerini kullandı.

  • 3
    Diğer taraftan, Başbakan Narendra Modi'nin hükümeti, ekonomik kayıp riski nedeniyle ulusal bir tecrit uygulamaya isteksiz, ancak ülkedeki bazı eyaletler çeşitli kısıtlamalar getirdi.
  • 4

    Covid-19’un son derece bulaşıcı Hindistan varyantı vakalarındaki artış, ülkedeki sağlık sistemini batırdı, enfekte olanlar için hayatta kalmak için hayati önem taşıyan tıbbi oksijen kaynaklarını boşalttı. 

  • 5

    TIMES OF INDIA'DAN MODİ'YE ELEŞTİRİ

    Modi, son enfeksiyon dalgasını sınırlamak için daha erken hareket etmemek ve büyük ölçüde maskesiz milyonlarca insanın Mart ve Nisan aylarında dini festivallere ve kalabalık siyasi mitinglere katılmasına izin verdiği için eleştirildi.

    Ülkenin saygın gazetelerinden Times of India "Son haftalarda ortaya çıkan durum, hem Merkez hem de eyaletlerin ikinci dalga için üzücü bir şekilde hazırlıksız olduğudur" değerlendirmesini yaptı. 

  • 6

    HİNDİSTAN'DAKİ AŞI KRİZİ

    Hindistan'daki Covid-19 vakalarındaki artış, malzeme ve teslimatla ilgili sorunlar nedeniyle aşılarda çarpıcı bir düşüşle aynı zamana denk geldi. 

  • 7

    NÜFUSUN YALNIZCA YÜZDE 9,3'Ü AŞI OLDU

    1,35 milyar nüfuslu ülkede 2 Mayıs itibariyle yaklaşık 127 milyon kişi (nüfusun yüzde 9,3’ü) en az bir doz aşı oldu.
  • 8
    Ancak, Mumbai'yi de içeren zengin Maharashtra eyaleti de dahil olmak üzere en az üç Hindistan eyaleti aşı arzında sorun yaşadığını belirterek bazı aşılama merkezlerini kapattı.
  • 9
    Bununla birlikte, Hindistan, aşılarını ülkeye satmaları için Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson ve Moderna’yı davet etti. Ancak, hiçbiri henüz ülkeye aşı onayı için başvurmadı.
  • 10

    Pazartesi Maharastıra eyaleti,  bir hafta önceki rekor 534 bin 372'ye kıyasla 79 bin 491 doz aşı  uyguladı. Aynı zamanda yerel sağlık yetkilileri doğu eyaleti Odisha'nın 30 ilçesinin 11'inde aşı uygulamalarının  kaynak yetersizliğini gerekçe göstererek durdurduğunu söyledi.

  • 11

    AŞILANMASI GEREKEN İNSAN SAYISI 2 KATINA ÇIKTI

    Hindistan'ın iki mevcut aşı üreticisinin kamuya açık tahminleri, toplam 70-80 milyon dozluk üretimin, yalnızca iki ay veya daha uzun bir süre içinde artacağını gösteriyor, ancak aşılara uygun insan sayısı 1 Mayıs'tan bu yana tahmini 800 milyona iki katına çıktı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız