Merkel'e bir otobüs mülteci gönderdi

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki bir belediye başkanı, sığınmacı politikasına tepki olarak Başbakan Angela Merkel'in başkent Berlin'deki ofisine bir otobüs dolusu mülteci gönderdi.

Haberler NTV Haber 15.01.2016 - 06:33

  • 1
    Almanya’da Bavyera eyaletinin Landshut Belediye Başkanı Peter Dreier (fotoğraftaki), Başbakan Angela Merkel’in sığınmacı politikasını protesto etmek amacıyla bir grup sığınmacıyı otobüsle başkent Berlin’deki Başbakanlık binasının önüne getirdi.
  • 2
    Landshut Belediye Başkanı Peter Dreier'in başkente gönderdiği 31 sığınmacı Başbakanlık önünde Berlin eyaletinin Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı yetkilileri tarafından karşıladı. Burada ayrıca göçmen ve yabancı karşıtı bir grup da hükümetin sığınmacı politikasını protesto ederek “Merkel gitmeli” sloganını attı.
  • 3
    Başbakanlığa alınmayan sığınmacılar geceyi nerede geçirecekleri konusunda yapılan görüşmeler sebebiyle yaklaşık 1.5 saat otobüste bekletildi. Otobüsten inmeyen sığınmacılar daha sonra aynı otobüsle gece kalacakları bir pansiyona götürüldü.
  • 4
    Ezber bozan sığınmacı eylemiyle Almanya'da gündem yaratan Landshut Belediye Başkanı Peter Dreier, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu eylemi çaresizlikten dolayı gerçekleştirdiğini savunan Dreier, "Sığınmacı politikasının bu şekilde devam edemeyeceği yönünde bir sinyal vermek istedim" dedi.
  • 5
    Sığınmacı akının sonunun gelmeyeceğini savunan Dreier, ülkeye gelen sığınmacılar için insan onuruna uygun konutların bulunmadığına işaret etti.
  • 6
    Dreier sığınmacıların bu geceyi Berlin’de geçireceklerini yarından sonrasının ise belli olmadığını ancak hiçbir sığınmacının açıkta kalmayacağı sözünü verdi.
  • 7
    Berlin'e getirdiği sığınmacıların iltica başvurularının kabul edildiğinden dolayı Almanya genelinde istedikleri yerde kalabileceğine işaret eden Dreier, Berlin’de kalmak isteyenlerin kalacağını, bazılarının ise Hamburg’a gitmek istediğini ifade ettiğini, Landshut’a dönmek isteyenlerin de geri götürüleceğini belirtti.
  • 8
    Dreier ayrıca, ekim ayında Başbakan Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde sığınmacılarla dolu otobüsleri Başbakanlık önünde getirerek bu şekilde bir sıra dışı eylem yapacağını söylediğini,dün de bunu gerçekleştireceğini Başbakanlığa bildirdiğini ifade etti.
  • 9
    Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise sığınmacıların barınma sorunun eyaletlerin ve yerel yönetimlerin konusu olduğunu belirterek, Berlin eyaletinin bir gecelik konaklamayı üstlendiğini söyledi.
  • 10
    Berlin Eyaleti Sağlık ve Sosyal İşler Sözcüsü Sascha Langenbach da eylemi eleştirerek, "Burada, Bavyeralı bir yerel yönetici insanların üzerinden sorumsuzca sembolik bir siyaset yaptı" dedi. Bunun kabul edilemez olduğunu savunan Langenbach, bu tür olayların tekrarlanmaması için Başbakanlık'tan açıklama yapılmasını istedi.
  • 11

    Almanya’daki yerel yönetimler, özellikle de Bavyera eyaletindeki siyasetçiler Başbakan Merkel’in sığınmacı politikasını eleştirerek ülkede kapasitenin dolduğundan dolayı sığınmacıların sayısının sınırlandırılmasını istiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız