'Paket' ABD basınında

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi' ABD basınında da yer buldu.

Haberler 01.10.2013 - 07:09

  • 1

    'Paket' ABD basınında

    Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi' ABD basınında da yer buldu. ABD basını Demokratikleşme Paketi ile ilgili farklı görüşlere yer verdi.
  • 2

    'Paket' ABD basınında

    "Türk Başbakanı, ülkenin Kürt azınlığı ile hızı kesilmiş barış süreci için anahtar konumunda bir demokratik reformun duyurusunu yaptı" yönünde değerlendirmeye yer veren Fox Haber, Başbakan Erdoğan'ın Kürtçe dilinin özel okullarda serbest olması gerektiğini içeren sözlerini aktarıldı.
  • 3

    'Paket' ABD basınında

    Fox Haber, başörtüsünün serbest bırakılması, Kürtçe yer isimlerine ve Kürt alfabesindeki harflerin kullanılmasına izin verilmesi yönündeki maddelere de değindi.
  • 4

    'Paket' ABD basınında

    "Türkiye, kamu alanlarında İslami başörtüsü yasağını kaldırdı" başlığıyla Başbakan Erdoğan'ın Demokratikleşme Paketi açıklamalarını duyuran Bloomberg Businessweek, Türkiye'de yaklaşan seçimleri hatırlattı.
  • 5

    'Paket' ABD basınında

    Başbakan'ın açıkladığı paketi, "Türkiye'de temel hakların ve demokrasinin geliştirilmesi adına bir ilerleme hamlesi" olarak değerlendiren Businessweek, Erdoğan için, "Partisi gelecek yıl yerel seçimlere ve 2015'te ise parlamento seçimlerine katılacak" ifadesine yer verirken, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı boyunca haziran ayında, ilk defa bu kadar büyük sokak protestoları ile yüzleşmek durumunda kaldığını belirtti.
  • 6

    'Paket' ABD basınında

    Businessweek internet adresindeki haberde, Başabakan Erdoğan'ın, bu paketle Türkiye'nin ekonomik, demokratik ve sosyal yapı anlamında güçleneceği yönündeki sözlerine vurgu yaprken, "Bu paketi mümkün olan en kısa zamanda tamamına erdireceğiz ve yeni hedeflere doğru ilerleyeceğiz" ifadesine de yer verildi.
  • 7

    'Paket' ABD basınında

    Haberde ayrıca, muhalefet partilerinin açıklanan paketten duyulan memnuniyetsizlikleri de belirtildi.
  • 8

    'Paket' ABD basınında

    "Kürt kökenli bir hukukçu" olduğu belirtilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, "Seçim sistemi değişiklik tasarısı sadece iktidar partisinin daha az oy alsa bile sandalye sayısını korumasını sağlamayı amaçlamaktadır" yönündeki iddialarına da haberde yer verildi.
  • 9

    'Paket' ABD basınında

    Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın, 1980 darbesi sonucu, askeri vesayet altında yazılan anayasayı değiştirmek istemesine rağmen, bunun mevcut muhalefet ile mümkün olmadığı yönündeki açıklamalarına da değinen Businessweek, Türklüğe bağlılık yemini olması dolayısı ile Kürtler ve Hristiyan azınlık tarafından eleştirilen öğrenci andının kaldırıldığının duyurusu yapıldı.
  • 10

    'Paket' ABD basınında

    Amerikan basınında "Demokratikleşme Paketi" ile ilgili bir başka haber ise Washington Post imzası ile yayınlandı.
  • 11

    'Paket' ABD basınında

    Washington Post'un resmi internet sayfasında, "Türkiye, bazı maddeleri Kürtler ile uzlaşmayı amaçlayan bir reform paketi açıkladı" başlığıyla yer bulan haberde, ''Reformlar, ülkeyi sert kurallarla yönettiğini düşünen Türklerin kısa süreli protestolarını bastıran, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ilerleyişinde bir anahtar olarak algılandı'' denildi.
  • 12

    'Paket' ABD basınında

    Erdoğan ve partisinin iki yıl içinde iki ciddi seçime gireceği, bu net olmayan reformların ise onun hakkındaki eleştirileri sakinleştirmeye yetip yetmeyeceği konusunda şüphelerin olduğuna değinilen Washington Post haberinde, Erdoğan'ın "Türkiye, demokratikleşme yolunda vazgeçilmez bir şekilde ilerliyor" ifadesine yer verirken, Heybeliada Ruhban Okulu'nun da açılması beklentisi belirtildi.
  • 13

    'Paket' ABD basınında

    Washington Post haberinde BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak'ın, Demokratikleşme Paketi hakkında duyduğu hayal kırıklığına da değindi. Kışanak'ın, "Demokrasinin genişletilmesinden çok siyasi endişeler amaçlanmış, bu bir demokratik paket değil, AKP seçim paketi" yönündeki sözleri de haberde belirtildi.
  • 14

    'Paket' ABD basınında

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız