Kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar oldu? Kıdem tazminatı hesaplamanın ayrıntıları

Kıdem tazminatı tavan ücreti, asgari ücretteki ara zam sonrasında bir kez daha gündeme geldi. Asgari ücretteki ara zam sonrasında birçok ödeme ve maaşta da artış yaşanacak. Kıdem tazminatı tavanı da asgari ücretteki artışla birlikte değişiyor. Peki, asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar olacak? İşte kıdem tazminatı hesaplamanın ayrıntıları

Haberler 21.06.2023 - 09:06

  • 1
    Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ara zam açıklandı. 2023 asgari ücret ara zammının belli olmasıyla birlikte emekliye ayrılan ve işten çıkarılan kişilere işverenler tarafından verilen kıdem tazminatı ücreti merak konusu oldu.
  • 2

    KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLUR?

    Kıdem tazminat tavanı tutarı ise asgari ücrete göre belirlenmiyor. Kıdem tazminatının yıllık miktarı, en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen emeklilik ikramiyesini aşamayacağı yasayla belirlenmiş durumda.
  • 3

    Mevcut asgari ücretle birlikte asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı 10008 lira düzeyinde bulunuyor. 

    1 Temmuz'dan itibaren asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı 13  bin 414 lira olacak.

  • 4

    KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

    Kıdem tazminatı, işçinin çalışmış olduğu bir şirkette her bir yıla karşılık olarak işçiye çalıştığı yıl kadar toplu olarak ödenen tazminattır.

    Herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle feshi durumunda, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödenmektedir. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil edilmektedir.


  • 5
    Kıdem tazminatı hesaplamaları sırasında işçiye ödenen ücretin yanı sıra, kendisine düzenli olarak sağlanan tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatler (yol parası, yemek parası, düzenli olmak koşuluyla ikramiye ödemeleri vb.) de dikkate alınmaktadır. Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlandırılmıştır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız