Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye yattı mı, ikramiyeler ne zaman ödenecek? Meclis'te yasalaşacağı tarih belli oldu (Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemelerinde son durum)

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı, milyonlarca çalışan emeklinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından, çalışan emeklilere ikamiye teklifinin yasalaşması bekleniyor. Öte yandan bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte 5000 TL ikramiye ödemeleri için tarihler belli oldu. Peki, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye yattı mı, ne zaman yatırılacak? İşte emekliye 5000 TL ikramiye ödemelerinin yapılacağı tarih...

Haberler 22.12.2023 - 09:12

  • 1
    Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemeleri için tarih araştırmaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Çalışan milyonlarca emekli, yeni yıla girmeden önce 5000 TL ikramiyelerin hesaplara yatırılıp yatırılmayacağını araştırıyor. Teklifin Meclis'te yasalaşmasını bekleyen yüz binlerce kişi gözlerini bakanlıktan yapılacak açıklamaya çevirdi. Peki, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatırılacak? Teklif yasalaştı mı?
  • 2

    ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

    Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de öngören Torba Yasa Teklifi görüşmelerine Genel Kurul'daki bütçe mesaisi nedeniyle ara verilmişti.

    Bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından, Torba Yasa Teklifi 26 Aralık'ta tekrar gündeme alınacak. Teklifin en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması bekleniyor.

  • 3

    ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

    Yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla birlikte çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin 29 Aralık'ta hesaplara aktarılması bekleniyor.
  • 4

    ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE İKRAMİYE YATIRILMIŞTI

    Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

    Ödemeler kasım ayının ilk iki haftası emeklilerin hesabına yatmıştı.
  • 5

    4 MİLYON 689 BİN KİŞİ İKRAMİYEDEN YARARLANACAK

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeden, 4 milyon 688 bin 945 kişinin yararlanacağını bildirdi.

    Teklifte, çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemenin de bulunduğunu belirten Muş, şunları kaydetti:

    "Gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılmasına ilişkin kanuni düzenleme 2 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 lira 34 kuruş ödeme yapılmıştır.

    Bu kapsamda daha önce ödeme yapılmayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5 bin lira ödeme yapılacaktır. Çalışan emeklilere ödeme yapılması halinde ilave maliyetin ise yaklaşık 23 milyar lira olması beklenmektedir."
  • 6

    ÇİFTÇİLER 5000 TL İKRAMİYE ALACAK MI?

    5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" dedi.

    Buna göre; Yapılacak olan çalışma kapsamında 5000 TL ikramiyeden çiftçilerde faydalanabilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız