Sosyal medyanın yeni girişimi: Sonsuza dek genç kalan 'sanal influencer'lar

Sosyal medya paylaşımlarıyla hayatlarımıza etki eden “influencer”lar Güney Kore’deki yeni bir girişimle farklı bir kimlik kazanıyor. “Rozy” adındaki influencer paylaşımlarıyla gerçek bir insandan farksız görünse de aslında gerçekten çok uzak.

Haberler 31.07.2022 - 11:11 Son Güncelleme : 31.07.2022 - 16:09

  • 1

    Günümüzde artık bir meslek statüsü taşıyan “influencer”lık sanal girişimlerle yeni bir boyuta taşınıyor.

  • 2

    Güney Kore’den Rozy isimli bir influencer’ın Instagram’da 130 binden fazla takipçisi bulunuyor. Hesabında ise her influencer’da görmeye alışık olduğumuz şeyler var.

  • 3

    HİÇBİRİ GERÇEK DEĞİL

    Rozy, stilini, makyajını, seyahatlerini, dans rutinlerini veya modellik kariyerine dair adımlarını sık sık hesabında takipçileriyle paylaşıyor. Ancak bunların hiçbiri gerçek değil.

    CNN’in hazırladığı habere göre, Güney Koreli Rozy “sanal bir influncer”. Kore’nin başkenti Seoul merkezli bir şirketin yarattığı Rozy, paylaşımlarıyla gerçek bir insandan farksız görünse de kendisi sanal bir yaratım.

  • 4

    "İNSANLARIN YAPAMADIĞI HER ŞEYİ YAPIYOR"

    Sidus Studio X, sitesinde “Rozy insanların yapamadığı her şeyi olabilecek en insani formda yapabiliyor” açıklamasında bulundu. 2020’de kurulan Rozy girişimi, marka iş birlikleri ve sponsorluk anlaşmaları ile şirketin büyük bir kar elde etmesine neden oldu.

  • 5

    GELECEĞİN INFLUENCER TANIMI

    “Sanal insan” aslında çok yeni olmamakla birlikte, yükselişe geçen bir sektör. Asla yaşlanmayan, skandala imza atmayan ve dijital anlamda kusursuz olan bir “influencer” tanımının gelecekte sosyal medyada çok revaçta olacağı düşünülüyor.

  • 6

    Rozy’nin arkasında yatan CGI teknoloji aslında yeni değil. Bazen Rozy’nin tüm vücudu bilgisayar ile yaratılsa da kimi zaman gerçek bir modelin vücuduna Rozy’nin kafası yerleştiriliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız