Erzurum'un tescilli lezzeti: Cağ kebabı
Erzurum'da yüksek rakımda yetişen koyun ve kuzuların etiyle yapılan ünlü cağ kebabı, Ramazan ayının en sevilen lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Haberler Anadolu Ajansı 27.04.2022 - 14:48 Son Güncelleme : 27.04.2022 - 14:52
-
Erzurum’un geleneksel lezzeti cağ kebabı, özel baharatları ve pişirilme tekniğiyle Ramazan’ın sıkça tüketiliyor.
-
-
Pişirilmeden yaklaşık 4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye edilen koyun ve kuzu etleri, dinlendirme aşamasının ardından parçalar halinde "cağ" adı verilen şişlere takılıp odun ateşine bırakılıyor.
-
4 GÜN TERBİYE EDİLİYOR
Erzurum'un 22 Şubat 2010'da coğrafi işaretle tescillenen lezzeti cağ kebabının yapıldığı et, pişirilmeden yaklaşık 4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor. Dinlendirme aşamasının ardından etler parçalar halinde "cağ" adı verilen şişlere takılıyor.
-
-
Yatık olarak özel odun ateşinde pişirilen cağ kebabının, ateşin kuvveti ve yakınlığı, yavaş yavaş pişirilmesi ve yüksek rakımda beslenen kuzu etlerinin kullanılması gibi nedenlerle özel bir tadı bulunuyor.
-
Koyun veya kuzu etinden yapılan bu lezzet, Ramazan ayında da kentteki birçok işletme, iftarda müşterilerine sunuyor.
İşte Erzurum'un tescilli lezzeti Cağ Kebabı.. -
-
-
-
-