Erzurum'un tescilli lezzeti: Cağ kebabı

Erzurum'da yüksek rakımda yetişen koyun ve kuzuların etiyle yapılan ünlü cağ kebabı, Ramazan ayının en sevilen lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 27.04.2022 - 14:48 Son Güncelleme : 27.04.2022 - 14:52

  • 1

    Erzurum’un geleneksel lezzeti cağ kebabı, özel baharatları ve pişirilme tekniğiyle Ramazan’ın sıkça tüketiliyor.

  • 2

    Pişirilmeden yaklaşık 4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye edilen koyun ve kuzu etleri, dinlendirme aşamasının ardından parçalar halinde "cağ" adı verilen şişlere takılıp odun ateşine bırakılıyor.

  • 3

    4 GÜN TERBİYE EDİLİYOR

    Erzurum'un 22 Şubat 2010'da coğrafi işaretle tescillenen lezzeti cağ kebabının yapıldığı et, pişirilmeden yaklaşık 4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor. Dinlendirme aşamasının ardından etler parçalar halinde "cağ" adı verilen şişlere takılıyor.

  • 4

    Yatık olarak özel odun ateşinde pişirilen cağ kebabının, ateşin kuvveti ve yakınlığı, yavaş yavaş pişirilmesi ve yüksek rakımda beslenen kuzu etlerinin kullanılması gibi nedenlerle özel bir tadı bulunuyor.

  • 5

    Koyun veya kuzu etinden yapılan bu lezzet, Ramazan ayında da kentteki birçok işletme, iftarda müşterilerine sunuyor.

    İşte Erzurum'un tescilli lezzeti Cağ Kebabı..

  • 6
  • 7
  • 8
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız