Mastit belirtileri nelerdir, nasıl geçer?

Mastit, emziren annelerde sık görülür ve bir takım belirtilerle ortaya çıkar. Peki mastite neler sebep olur, nasıl geçer? İşte Mastit hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberler 06.10.2022 - 12:02

  • 1
    Emziren annelerde sık görülen Mastit, memede kızarıklık, şişlik ve ağrıya neden olan iltihaplanma olarak tanımlanır.
  • 2
    Emzirme sonrasında, eğer memedeki süt tamamen boşalmadıysa, bulunduğu yerde süt yollarını tıkamaya başlar. Bu takınma inflamasyona ve enfeksiyona neden olur.
  • 3
    En sık emziren kadınlarda görülmekle olan mastit; Memede şişlik, kızarılık, ağrı, kaşıntı ve ateş olarak belirti gösterebilir.
  • 4
    Enfeksiyonu olan hastalara antibiyotik tedavisi verilir. Antibiyotiği reçete edilen gün tamamlanana kadar aksatmadan kullanmak tekrar mastite yakalanmamak açısından önemlidir. Parasetemol ve ibuprofen grubu ağrı kesiciler tedavide doktora danışarak kullanılabilir. Bunun yanında sıcak duş ya da meme bölgesine sıcak su torbası koyarak yumuşatmak fayda sağlayabilir.
  • 5
    Emzirmeye devam etme ve süt sağma işlemi enfeksiyonun daha hızlı temizlenmesine yardımcı olur. Emzirme sonrasında memenin tamamen boşalmış olduğundan emin olunmalıdır. Sütünü tamamen boşaltmakta zorlanan anneler, emzirme öncesi memeye hafif sıcak uygulayarak sütün akışını kolaylaştırabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız