Şarj istasyonları yok, 3 kat fiyatı var, yine de sipariş ediyorlar

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uygun fiyatlı (35 bin dolar) yeni modeli ‘Model 3’ için dünyanın diğer ucundaki Singapur’dan, bu ülkede neredeyse hiçbir şarj istasyonu bulunmamasına rağmen, çok sayıda sipariş aldığını açıkladı. Üstelik Model 3 sahibi olmak isteyen Singapurluların, ülkedeki vergilerden ötürü, 110 bin doları gözden çıkarmaları gerekiyor.

Haberler ntv.com.tr 06.04.2016 - 16:07

  • 1

    ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz hafta tanıttığı uygun fiyatlı (35 bin dolar) yeni modeli ‘Model 3’ için dünyanın diğer ucundaki Singapur’dan çok sayıda ön sipariş aldığını açıkladı. Ancak işin ilginç olan yanı, bu ülkede elektrikli otomobilleri şarj etmek için neredeyse hiçbir istasyonun bulunmaması.

    KAYNAK: ntv.com.tr

  • 2
    Dahası, Singapur hükümeti halkı otomobil almaktan vazgeçirmek için yüksek vergiler uyguluyor. Buna göre Singapurluların, şarj konusu zaten sorun olacak Model 3 için, vergilerle birlikte yaklaşık 110 bin doları gözden çıkarmaları gerekiyor.
  • 3
    Tüm bunlara rağmen, Tesla’nın Model 3’ün tanıtımından sonra teslimat yapabileceği ülkeler arasında Singapur’un da adının geçmesi büyük şaşkınlık yaratmıştı.
  • 4

    ŞARJ SÜRESİ ABD’DE BİRKAÇ SAAT, SİNGAPUR'DA İSE EN AZ 10 SAAT

    ABD’deki elektrikli otomobil sektörünün bugünkü durumuna gelmesi için, oldukça zorlu bir süreç geride bırakıldı. Özellikle bürokratik engellerin aşılması ve şarj istasyonları altyapısının kurulması oldukça zaman aldı. Singapur ise bu konudaki gerekli düzenlemelerin hiçbirine sahip değil.
  • 5
    ABD’deki altyapı sayesinde elektrikli otomobiller istasyonlarda sadece birkaç saatte şarj edilebilirken, Singapur’da ise bu sürenin en az 10 saat olacağı belirtiliyor.
  • 6
    2018’de teslim edilmesi planlanan otomobil için, henüz geçen hafta tanıtılmasına rağmen, 13 Singapurlunun ön sipariş için isimini yazdırdığı ifade ediliyor.
  • 7

    HALKIN YÜZDE 80’İ DEVLETİN İNŞA ETTİĞİ HALK EVLERİNDE YAŞIYOR

    2014 yılındaki hükümet verilerine göre, Singapur’daki insanların yüzde 80’i devletin inşa ettiği halk evlerinde yaşıyor ve bu evlerin otoparkında elektrikli otomobilleri şarj etme imkanı bulunmuyor.

  • 8
    Tesla Model 3’ü sipariş etmek isteyenlerin şarj imkanı bulunan bir otoparka sahip olan kendi özel evlerinde oturmaları gerekecek.
  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız