Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Haberler 03.03.2011 - 23:39
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Yağı, şekeri, unu en aza indirip baharatlarla hafif ve lezzetli yemekler yapmak mümkün. Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor. Kilo kontrolünde ve diyette başarılı olmak, hafif yiyeceklerle doyma hissine ulaşmak için baharatları doğru besinlerle kullanmakta fayda var. Peki, hangi besinle hangi baharatı tüketmek daha iyi olur? İşte cevabı: -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil, -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Karaciğer: Fesleğen, soğan. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Mantar: Tarhun, kekik. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Sebzeler: Kekik. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Soğan: Fesleğen, kekik. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak. -
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Yumurta: Kekik, tarhun. -
-
Baharatı doğru kullan, kolay zayıfla
Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye.