2016 yılında hayatını kaybeden ünlüler (yabancı)

2016 yılında ünlüler dünyasından oyunculardan komedyenlere ve müzisyenlere kadar pek çok isim hayatını kaybetti. Son olarak  Leonard Cohen hayata gözlerini yumdu.

Haberler ntv.com.tr 20.06.2016 - 11:42

  • 1
    Yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen Leonard Cohen geçen ay çıkardığı You Want It Darker albümüyle ilgili konuşurken “Ölmeye hazırım. Umarım fazla rahatsızlık vermez" dedi.  Ağustos ayında ise kaybettiği 'ilham perisi’ sevgilisi Marianne Ihlen’e yazdığı mektubunda; "Sanıyorum ki çok kısa bir süre sonra peşinden geleceğim" diyen Cohen, 82 yaşında hayatını kaybetti.
  • 2
    Eserleriyle unutulmazlar arasına giren Kanadalı şarkıcının oğlu "Babam evinde, hissettiği her şeyi tamamlamıy olmanın huzuru içinde yaşamını yitirdi" dedi.
  • 3
    İşte Leonard Cohen dışında bu yıl hayatını kaybeden diğer isimler...
  • 4

    1980'LERİN KÜLTÜR İKONUYDU

    Hayatı boyunca 300’den fazla estetik operasyon geçiren 1980’li yılların ünlü müzisyenlerinden Pete Burns, yeni albümünün çıkmasına beş gün kala hayatını kaybetti. Dead or Alive adlı grubuyla birlikte fırtınalar estiren 57 yaşındaki Burns’ün ani kalp durması sebebiyle öldüğü açıklandı. Burns'ün müzk grubu 1985 tarihli 'You Spin Me Round' adlı şarkıyla dönemin müzik listelerinde ilk sıralara yerleşmişti. 

  • 5

    PETE BURNS

    Bir süre önce Chanel 5'te bir programa katılan ve "Bugüne kadar yüzümden estetik operasyon geçirdim. Umarım 80 yaşına gelip cennete gittiğimde Tanrı beni tanımaz" diyen Pete Burns 2016 yılında aramızdan ayrılan ilk ünlü olmadı. 

    İşte 2016 yılında oyunculardan komedyenlere ve müzisyenlere kadar ünlüler dünyasının kayıpları...

  • 6

    ANTON YELCHIN

    Uzay Yolu'nun yeni serisi ve Terminatör-Kurtuluş filminde rol alan 27 yaşındaki ABD'li oyuncu Anton Yelchin geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Oyuncu, Los Angeles'ta gerçekleşen kazada kendi aracıyla posta kutusu arasına sıkışmış şekilde bulundu. Kariyerine "Alpha Dog", "Charlie Bartlett" gibi yapımlarla başlamış olan Yelchin’in yıldızı yeniden çekilen "Uzay Yolu" serisinde parlamıştı. Yelchin Uzay Yolu serisinde "Chekov" adlı karakteri canlandırıyordu. Genç aktör "Uzay Yolu" serisinin yanı sıra "Terminatör-Kurtuluş", "Korku Gecesi" ve "Seni Seviyorum New York" adlı filmlerde de rol almıştı.

  • 7

    MUHAMMED ALİ

    Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali, Phoenix'te solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede 3 Haziran'da hayatını kaybetti. Aynı zamanda bir insan hakları savunucusu da olan Muhammed Ali, iki gün süren törenlerin ardından doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehrinde son yolculuğuna uğurlandı. 35 yıldır Parkinson hastalığıyla yaşayan efsanevi boksör, tam üç kez dünya şampiyonu olmuştu.

  • 8

    PRINCE

    ABD'li pop şarkıcısı ve söz yazarı Prince Rogers Nelson, mayıs ayında 57 yaşındayken hayatını kaybetti. Minneapolis'in banliyösü Chanhassen'deki evinde ölü bulunan şarkıcı, döneminin en yaratıcı müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyordu. “Purple Rain”, “Little Red Corvette”, “Diamonds And Pearls” ve “When Doves Cry” gibi hit şarkılara imza atmıştı.

  • 9

    DAVID BOWIE

    Efsanevi İngiliz müzisyen David Bowie, ocak ayında 69 yaşındayken yaşamını yitirdi. Bowie'ye, ölümünden 18 ay önce kanser teşhisi konmuştu. Gözlerinin farklı renklerde olmasıyla bilinen Bowie, yalnızca bir müzik adamı değil aynı zamanda yapımcı, ressam ve aktörlük alanlarında da boy gösteren bir isimdi. İlk hit şarkısı Space Oddity 1969 yılında İngiltere'deki listelerde ilk 5'e girmeyi başardı. 1970'li yılların başında "The Man Who Sold the World", "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" gibi efsane albümler yaptı.  "The Hunger", "The Man Who Fell to the World" ve "Merry Christmas", "Mr. Lawrence", "The Prestige", "Twin Peaks: Fire Walk With Me" gibi filmlerde rol aldı. 

  • 10

    GLEN FREY

    ABD'nin ünlü müzik grubu Eagles'ın kurucu üyesi Glenn Frey, ocak aında, 67 yaşındayken hayatını kaybetti. Frey'in solistlik ve gitaristlik yaptığı Eagles grubunun, "Take It Easy", “Already Gone” ve "Hotel California" parçaları hit olurken, dünya genelinde 45 milyonu aşan bir satışa ulaşmıştı. "Hotel California" şarkısı, uzun süre bir numarada kalarak grubun ününe ün katmıştı. ABD'de yayımlanan Rolling Strone dergisi bugün artık bir klasik sayılan "Hotel California"ya "Tüm Zamanların En İyi 500 Şarkısı" listesinde 37'inci sırada yer vermişti.
  • 11

    FRANK KELLY

    60 yıldır sahnelerde yer alan ünlü oyuncu Frank Kelly, şubat ayında 77 yaşındayken hayatını kaybetti. Father Ted adlı komedide Baba Jack karakteriyle tanınan Kelly’ye 2015 yılında Parkinson teşhisi konmuştu.

  • 12

    ALAN RICKMAN

    İkonik İngiliz oyuncu Alan Rickman, 2016 yılı başlarında 69 yaşındayken hayatını kaybetti. BAFTA, Altın Küre ve Emmy ödülü sahibi, İngiliz oyuncu ve tiyatro yönetmeni, 1991 tarihli "Robin Hood: Hırsızların Prensi" filmindeki Nottingham Şerifi rolüyle öne çıktı. Özellikle "Harry Potter" serilerinde canlandırdığı Severus Snape rolüyle genç kuşak tarafından tanınan oyuncu, ölümünden önce kanserle mücadele ediyordu.

  • 13

    PAUL DANIELS

    İngiliz illüzyonist ve televiyoncu Paul Daniels, mart ayında beyin tümörüne bağlı komplikasyonlar sonucu 77 yaşındayken hayatını kaybetti. İngiliz BBC kanalında 1979-1994 arası kesintisiz yayınlanan sihirbazlık programı "Paul Daniels'in Sihirli Şovu" ile bilinen Daniels, özellikle silindir boş kutulardan alkol şişeleri çıkardığı ve küçük toplarla yaptığı illüzyon gösterileri ile hatırlarda kalmış bir isim.

  • 14

    VICTORIA WOOD

    İngiliz komedyen, nisan ayında hayatını kaybetti. 62 yaşında aramızdan ayrılan BAFTA ödüllü yıldız, İngiltere’nin en popüler stand-up komedyeni olarak tanınıyordu.

  • 15

    DAVID GEST

    Gösteri dünyasının renkli yüzlerinden biri olan müzik yapımcısı David Gest, nisan ayında Londra'da bir otel odasında ölü bulundu. 2002 ile 2003 yılları arasında ünlü oyuncu Liza Minelli ile evli kalan Gest, hayatını kaybettiğinde 62 yaşındaydı. Müzik ve TV yapımcılığının yanı sıra reality şov yıldızı da olan Gest, sık sık yaptırdığı estetik operasyonlar nedeniyle de gündeme geliyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız