2016’nın gişede en çok kazanan ve kaybeden filmleri

2016 biterken en çok hangi filmler gişede başarı elde etti, hangileri hüsrana uğradı? İşte yılın kazanan ve kaybeden yapımları...

Haberler ntv.com.tr 14.12.2016 - 12:56 Son Güncelleme : 14.12.2016 - 13:00

  • 1

    Kazanan: Disney

    Yılın en büyük galibi Walt Disney oldu. Aralık ayının başında Disney, bir yıl içinde en büyük gişe rekorunu kırarak 2,49 milyar dolar kazandı (Universal, geçen yıl 2,45 milyar dolarlık rekora sahipti).

    Disney stüdyoları yılın bitimine kadar (eğer şu anda vizyonda olan ‘Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi’ planlandığı gibi iyi gişe rakamı elde ederse) dünya çapında 7 milyar dolara yakın gelir elde edebilir ve bu da sinema endüstrisinin en büyük rekoru olur.

    Disney'in bu yıl piyasaya sürdüğü hemen hemen tüm yapımlar beklendiği gibi ya da beklentinin üstünde sonuç verdi. ‘Zootopia’ dünya çapında 1,02 milyar dolar ve ‘The Jungle Book’ 966,5 milyon dolar kazandı. ‘Kaptan Amerika: İç Savaş’ ve ‘Finding Dory’, 2016 yılında ABD çapında en çok kazanan yapımlar oldu.

  • 2

    Kaybeden: Sony

     

    Sony stüdyoları bu yıl tökezledi. George Clooney’nin başrolde yer aldığı ‘Money Monster’ ve Tom Hanks’li ‘Inferno’, gişede hüsrana uğradı. Ancak en büyük hayal kırıklığı, ana karakterlerinin tamamı kadınlardan oluşan bir yeniden çevrim olan ‘Ghostbusters’ (Hayalet Avcıları) ile oldu. 144 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, dünya çapında 229 milyon dolarlık hasılat elde etti.

  • 3

    Kazanan: Deadpool

    Fox, TV yapımı olarak ekrana gelen ve başarısız olan karanlık bir Marvel karakteri hakkında bir film yaparak büyük bir kumar oynadı ve kazandı. 58 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, dünya çapında 782 milyon dolarlık hasılat elde etti. Bu durum, Fox’u sonraki Wolverine filmi ‘Logan’ı çekmek için motive etti.

  • 4

    Kaybeden: Universal’ın Popstar’ı

    2015 yılında Universal, ‘Jurassic World’, ‘Furious 7’, ‘Minions’ ve daha pek çok yapımla başarı elde etti. Ancak 2016 yılında ‘Popstar: Never Stop Never Stopping’ gibi bir yapımla büyük başarısızlığa imza attı. Film, 9,5 milyon dolar hasılat elde etti. Ancak film eleştiri sitesi Rotten Tomatoes, film için yüzde 77’lik derecelendirme yaptı.

  • 5

    Kazanan: Korku sineması

    2016 yılı, korku filmlerinin hala gişede başarı elde edebildiği gerçeğini kanıtladı. ‘The Conjuring 2’ ve ‘Don’t Breathe’ filmleri ilk vizyon haftalarında yüksek başarı elde ederek toplamda 600 milyon dolarlık hasılat elde etti.

  • 6

    Kaybeden: Eski filmler

    2016’da sinemaseverler devam filmlerine ilgi göstermedi. Seyirciler 20 yıl sonra çekilen ‘Kurtuluş Günü 2’ (Independence Day: Resurgence), 14 yıl sonra çekilen ‘My Big Fat Greek Wedding 2’ ve 13 yıl sonra çekilen ‘Bad Santa 2’ filmlerinden hoşnut kalmadı. ‘Kurtuluş Günü 2’ 165 milyon dolarlık bütçesine rağmen 103 milyon dolarlık hasılat elde etti. ‘My Big Fat Greek Wedding 2’ 59 milyon dolar, ‘Bad Santa 2’ ise 26 milyon dolarlık gişenin sahibi oldu.

  • 7

    Kazanan: Kayıp Balık Dori

    Yapımcı Pixar tarafından, ‘Kayıp Balık Nemo’dan 13 yıl sonra çekilen ‘Kayıp Balık Dori’, dünya çapında 1 milyar dolarlık gişe geliriyle sinema endüstrisinde yılın kazananı olmaya çok yaklaştı. Bu duruma bakarak, Hollywood’un 1990’lar ya da 2000’lerin başlarındaki yapımların devam filmlerini çekmek için yavaşlamasını beklememek gerekiyor.

  • 8

    Kaybeden: Karlar Kralı

    Yönetmenliğini Trevor Wall’un üstlendiği animasyon film, iki bin sinemada gösterilmesine rağmen sadece 17 milyon dolarlık hasılat elde ederek yılın en düşük kazanç elde eden yapımlarından oldu.

  • 9

    Kazanan: Warner Bros.

     

    DC Comics’in bu yıl piyasaya çıkardığı ‘Batman v Superman: Adaletin Şafağı’ ve ‘Gerçek Kötüler’, eleştirmenlerden geçersiz not alsa da gişede yüzleri güldürdü.

     250 milyon dolarlık bütçeyle çekilen Batman filmi 873 milyon dolarlık hasılat elde ederken, 157 milyon dolarlık bütçesi olan ‘Gerçek Kötüler’ ise 745,6 milyon dolarlık gişe yaptı.

  • 10

    Kaybeden: ‘Ben-Hur’

     

    Paramount yapım şirketinin filmi ‘Ben-Hur’, 2016’nın net olarak en başarısız yapımı oldu. 100 milyon dolarlık bütçesine rağmen dünya çapında 94 milyon dolarlık hasılatla zarar etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız