Banksy, Reading Cezaevi duvarındaki eserin kendisine ait olduğunu duyurdu

Gerçek kimliği bilinmeyen ama eserleriyle dünyaca üne kavuşan grafiti sanatçısı Banksy, Reading Hapishanesi’nin duvarında sabah ortaya çıkan Hapishaneden kaçış temalı eserin kendisine ait olduğunu duyurdu.

Haberler 06.03.2021 - 14:11

  • 1
    İngiltere’deki Reading Hapishanesi’nin duvarında sabah ortaya çıkan Hapishaneden kaçış temalı resim dikkat çekti. Resmi görmek isteyen pek çok kişi, eski hapishanenin önüne gidip fotoğraf çekti. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışma konusu oldu. Bournemouth Sanat Üniversitesi'nden Banksy uzmanı Prof Paul Gough, eseri yapan kişinin Banksy olmasa bile "Bunu yapabilmesi için o kişinin iyi bir kopyacı olması gerekir" dedi. Çok geçmeden Banksy, Instagram hesabından eseri yaptığı anlardan görüntüler paylaştı.

  • 2
    Ressam Bob Ross'un programından bir bölümün üzerine yerleştiren görüntülerin sonunda polislerin eseri ilk kez gördüğü an da yer alıyor.

  • 3
    Eserde mahkûma benzeyen bir kişinin daktiloya bağlı yatak örtüleriyle hapishaneden kaçmaya çalıştığı görülüyor. Yatak örtüleri daktiloya yaklaştıkça kağıda dönüşüyor.
  • 4
    Birçok kişi, eserdeki kişinin 1895-1897 Reading Cezaevi'nde tutuklu bulunan Oscar Wilde olabileceği yorumunu yaptı. Wilde, en tanınan eserlerinden Reading Zindanı Baladı şiirini bu cezaevinde yazmıştı.
  • 5
    Wilde'ın "Kulak verin sözlerime iyice,/ Herkes öldürebilir sevdiğini/ Kimi bir bakışıyla yapar bunu,/ Kimi dalkavukça sözlerle,/ Korkaklar öpücük ile öldürür, /Yürekliler kılıç darbeleriyle!" dizeleri bu eserde yer alır.

  • 6


    Kampanyacılar, 2013'te kapatılan Reading Cezaevi'nin konutlara değil de bir sanat merkezine verilmesi için uzun süredir kampanyalar yürütüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız