Designated Survivor hakkında bilmeniz gerekenler

Netflix-ABC dizisi Designated Survivor’ın 2. sezon son bölümündeki Türkiye ile ilgili sahne tepki çekti, dizi tartışma konusu oldu. Peki ama Disgnated Survivor konusu ne, dizide kimler oynuyor, yapımcısı ve yönetmenleri kimler? İşte IMDb puanı 7,9 olan Disgnated Survivor hakkında bilmeniz gereken bilgiler...

Haberler 18.11.2017 - 10:07

  • 1

    Türkiye ile ilgili sahnesiyle tepki çeken Designated Survivor 'ın yazarı ve yönetmeni kim?

    ABD’nin en ünlü televizyon kanallarından biri olan ABC tarafından yapılan ve yayınlanan Designated Survivor, politik bir dizi.  David Guggenheim tarafından yazılan; Sean Callery ve Robert Lydecker tarafından da yönetilen dizi; Washington'a yapılan bir saldırının hükümetin çoğunluğunu öldürmesinin ardından, alt düzeyde bir görevlinin başkan olmasını ve kriz ortamını anlatıyor.

  • 2

    Designated Survivor'ın konusu ne?

    2016'da başlayan ve 45 dakikalık bölümleriyle 2. sezonuna devam eden komplo teori dizisinin konusunu anlamak için Amerikan Anayasası'nda bulunan 'Atanmış Varis' terimini anlamak gerekiyor.  'Atanmış Varis', tüm kabinenin aynı anda aynı yerde bulunma durumunda orada olmayan genelde de bir kabine üyesi olan bakanlar arasında seçiliyor. Yani ülke yönetiminde çok etkili olmayan bir yetkili, tüm kabineye bir şey olması durumunda başkan olarak göreve başlıyor. Bu başkana 'Atanmış Varis' deniyor.

  • 3
    Aktör Kiefer Sutherland dizide 'Atanmış Varis'i yani Tom Kirkman karakterini canlandırıyor. Dizide patlama sonucunda başkan da dahil olmak üzere; tüm kabine, tüm kongre ve temsilciler meclisi üyeleri hayatlarını kaybediyor. Bir gün önce Başkan Richmond tarafından görevden alınmaya hazırlanan Şehircilik Bakanı Kirkman, ülkenin başkanı olarak yemin ediyor. Dizi, Tom Kirkman’ın hem ülkeyi gelecekteki terör saldırılarından korumaya çalışmasını hem de kişisel çatışmalarını anlatıyor.
  • 4
    Dizi, bir felaket hikayesi üzerinden Amerika'nın güncel sorunlarını ve aslen sahip olması gerektiği değerleri  aktarıyor. Bu da Kiefer Sutherland'in canlandırdığı Tom Kirkman’ın aldığı kararların ülke ve kendi kaderini belirlemesi üzerinden yapıyor.
  • 5
    Başkanın eşi Alex Kirkman'ın (Natascha McElhone) rolü Amerika'nın güncel sorunlarına da parmak basıyor. Californication'dan hatırladığımız Natascha McElhone'un canlandırdığı Alex Kirkman, First Lady olmadan önce göçmenlik konularında uzman olan bir avukat. Bu kimliği ile saldırı sonrası göçmenlere artan öfkeler karşısında ülkenin yasalarını ve değerlerini savunan bir simgeye dönüşüyor.
  • 6
    Yapılan terör saldırısı ardından gözler göçmenlere dönmüşken, yeni Başkan Kirkman göçmen bir ailenin başarılı üyesi Seth Wright'ı (Kal Penn) basın sekreterliğine getiriyor. Bu hareket ile aslında güncel yaşanan tartışmalara da net bir yanıt verilmiş oluyor.
  • 7
    Saldırı esnasında kongrede olmayan ve ikinci Atanmış Varis olan Kimble Hookstraten de güçlü bir karakter. American Gothic'ten de hatırladığımız Virginia Madsen'in canlandırdığı kongre üyesi karakter Kimble Hookstraten, başkanı zor durumda bırakan bir politikacı.
  • 8
    Saldırı sonrasında ülkenin tekrar yapılanmasını daha sağlam temeller üzerine kurmak isteyen FBI ajanları ( Maggie Q) görünenden daha fazlasını araştırıp, gerçeğe ulaşmaya çalışıyor.
  • 9
    Designated Survivor'da Türkiye ile ilgili tepki çeken sahneden bir kare...
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız