Fatma Turgut, Model'in dağılma detaylarını anlattı

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA”; eski Model solisti, şarkıcı Fatma Turgut’u konuk etti. Turgut, NTV Radyo dinleyicilerine yeni şarkısından ve müzik hayatından bahsetti.

Haberler 08.02.2017 - 07:27

  • 1

    FATMA TURGUT: DÖNMEDİLER

    Haziran ve Temmuz ayında hepimizin ayrı ayrı işleri vardı. Dünyada bunun pekçok örneği var, grup üyeleri ayrı ayrı işler yapıyorlar. Onlar Amerika'ya gitti. 30 Temmuz'da döneceklerdi çünkü Ağustos'ta Model grubunun yeni albümünü kaydediyorduk. Sonra 20 Temmuz'daki bir Facetime görüşmesinde bana dediler ki 'Biz dönmemeye karar verdik ama bir albüm daha yapmamız gerekiyor, onu da yapmak istiyoruz bir taraftan. Nasıl yapacağız, sen mi gelsen, ben mi gelsem derken sonra dediler ki ‘Biz ülkeden çıkamıyoruz, GreenCard'a başvurduk, senin gelmen daha iyi olur. Benim burada konserlerim devam ediyor, Model şarkıları  söyleyerek yaptığım konserler. Sonra biraz daha bekledim, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, kasım, Aralık... Yani ben olanı yazdım sosyal medyada, olabildiğince naif bir şekilde ifade etmeye çalıştım. Çok çok da üzüldüm tabii ki. Bu 5-6 aylık bir süreçti. Bir anda kafama esip 'Model bitti' diye yazdığım bir şey değildi. Onların daha farklı teklifleri de oldu bana, ben dedim ki 'Siz yoksanız Model de yok benim için. Model'i devam ettirmem. O zaman Fatma Turgut olarak hayatıma devam etmeye karar veriyorum' dedim. 'Eğer dönecekseniz de yaparım ama, 10  Model albümü daha yaparım' dedim. Dönmediler. Ben de sağımda solumda başka isimler varken neden Model ismini kullanayım. Fatma Turgut olarak kariyerime başlamaya karar verdim ki zaten yaşım da gelmişti bence solo albüm için.

  • 2

    YENİ BİR SINGLE İÇİN HAZIRLANIYORUM

    Can Temiz'den aldım “İlkbahar'da Kıyamet” şarkısını, onunla çıktım, şimdi de Şubat sonu yeni bir single için hazırlanıyorum.

    “Mey” şarkısından sonra kaydettik biz İlkbahar'da “Kıyamet” parçasını, kayıtlı duruyordu, hatta enstrümanları Model grubunun elemanları çaldı. Aslında Model'in bir parçası olacaktı. Ben söylemeyi çok sevdim o parçayı. Mey'i de çok seviyordum, İlkbahar'da Kıyamet'in sözleri apayrıydı benim için. Can Temiz ve Demir Demirkan yaptı. Dedim ki ' Can o zaman bu şarkıyı ben alsam...', alışverişimizi hallettik ben de o şarkı ile çıkmış oldum. Çok seviyorum şarkıyı. Sahnede şu an performe ediyoruz ve en çok keyif aldığım şarkılardan biri.

  • 3

    FATMA TURGUT: “BEN GİDİYORUM DİYEN MÜZİĞİ BIRAKACAK”

    Model 11 yıllık bir grup. İzmir'liyiz hepimiz, İzmir'den kalkıp bu işi buralara getirdik. Onlarla birlikteyken çok daha rahat hissediyorsun. Ezbere bildiğin insanlarla aynı sahnedesin ve en sevdiğin işi yapıyorsun. Şimdi biraz daha farklı. Kemik bir kadro oluşturdum ve dedim ki 'Hiçbir yere gitmiyorsunuz. Bundan sonra ben gidiyorum diyen olursa müziği bırakacak.' Çünkü sahne üzerinde birbirini tanıyıp ve gözün kapalı sırtını dayayıp omurilikten şarkı söylemek bambaşka bir şey. Yeni ekibimle birlikte saatlerce prova yaptık. Model'le gözü kapalı sahneye çıkıyorduk. Şimdi tabir-i caiz ise 'control freak' durumundayım.

  • 4

    "ŞAHANE BİR ZEKİ MÜREN ARŞİVİM VAR"

    İlk sahneye çıktığımda 13 yaşındaydım. Annem, babam öğretmen. Annemin öğretmen arkadaşının jübilesi vardı, bir gece düzenleniyordu. Onun da oğlu Yılmaz gitar çalıyordu, 2 yaşından beri tanışıyoruz. O çaldı ben şarkı söyledim. Annemler 'Bu kızın sesi güzel galiba' demişler. Hafta sonları çok seyahat ediyorduk, seyahatler sırasında arabada çok fazla Zeki Müren dinleniyordu. Şahane bir Zeki Müren arşivim var. Ben bile inanamıyorum 'Bu şarkıyı nereden biliyorum' diyorum kendi kendime. Sonra müzik okumak istedim ben de. Aile dedi ki en azından bizim gibi öğretmen ol, 9 Eylül Üniversitesi Müzik Bölümü mezunuyum. Müzik Öğretmenliği Fakültesi, Klasik Gitar ana dalımdı. Müzik okudum. Üniversitede küçük küçük gruplar kurulmaya başlandı, Model de onlardan biriydi. Grubun ilk davulcusu Aşkın Çolak, o keman bölümündeydi. 'Bizim bir grubumuz vari vokalist ayrıldı, acaba gelip bizimle şarkı söyler misin?' dedi. Alsancak'ta bir stüdyoya gittik sonra, onlarındı stüdyo sonra hepimizin oldu. Stüdyoya giridk gece 11:00'de başladık, sabah 05:00'e kadar çaldık. O kadar güzel oldu ki. Model'in kendi besteleri de vardı, beni en çok cezbeden de o oldu. İzmir'den çıktık, buralara kadar geldik. Şimdi de böyle oldu.

  • 5

    “MODEL TEKRAR BİR ARAYA GELİRMİ? ZAMAN GÖSTERİR...”

    Model grubu ile tekrar biraraya gelir miyiz, zaman her şeyi gösterir. Birşey demeyeyim.

    Popüler müzik yapıyoruz, popüler kültürün ürünü bunların hepsi. Müzik değişiyor, insanlar değişiyor. Belirli bir kalıp var, o kalıbın dışına çıkınca çok fazla kabul görmüyor maalesef. Ama ben 2017 sonbaharda çıkaracağım albümde tam olarak istediğim Fatma Turgut olarak yapmak istediğim şeyi yapacağım. O beni biraz zorlayacaktır. Bu coğrafyanın şartları belli, yapılan müzikler belli, kimseyi yermiyorum, kimseye bir şey demiyorum asla yanlış anlaşılmasın ama olması gerekeni yapıyoruz galiba.

  • 6

    PEMBE MEZARLIK DİYE ŞARKI MI OLUR?

    Model'i farklı yapan belki de biraz oydu, biraz kafamızı çıkarmak istedik. Farklı sözler yapıp, 'Pembe Mezarlık diye şarkı mı olur?' dediler. Öyle değil, orada bir metafor var, neyi anlatmak istiyoruz acaba biz? Biraz kafamızı çıkardık, sevildi de, ne mutlu bize, bu cesareti kaybetmeyeceğim.

    MODEL’DEN APAYRI BİR ŞEY ASLA YAPMAM

    Model'den apayrı birşey asla yapamam. 4 kişinin oluşturduğu bir kimyaydı. Çok farklı bir şey yapmayacağım ama müzik sektörünün içinde açılabildiğim kadar açılmak istiyorum.

    BEN HER ŞEYİ DİNLERİM

    Ben her şey dinlerim. Klasik müzik, pop müzik, hard rock müzik. Hatta ''You May Kiss The Bride'' grubuyla bir düet yapmıştım 'Bensiz Bir Sen' diye. Oldukça sert bir parça, klibimiz de çok güzel, Murad Küçük çekmişti. Hatta buradan çıkınca onlarla İngilizce bir şarkı yaptım, onu kaydetmeye gideceğim. Ben her şeyi dinlerim. En son Sıla'nın Mürekkep albümünü çok beğendim. Sertap Erener'in Kırık Kalpler albümünü. No Doubt - Gwen Stefani'nin kendi yaptığı albümü. Elimden geldiğince her şeyi dinliyorum.

  • 7

    ŞEBO’YU ÇOK SEVERİM

    Sertap'ı (Sertap Erener) çok seviyorum. Sesini, tekniğini her şeyini, zaten biraradayız. Şebnem Ferah da ilham aldığım isimlerden. Şebo'yu çok severim. Gwen Stefani ve Madonna da ilham aldığım isimlerden. Madonna'nın sahnesi ve şovunu seviyorum. 21 Pilots diye bir grup çıktı, onları çok seviyorum.

    YOUTUBE KANALI İÇİN YAPILAN PROJEDE FATMA TURGUT VE ZİYNET SALİ DE VAR

    Rubato diye bir grup var. Çok muhteşem, harika müzisyenlerin olduğu bir grup. Fatih aradı beni bir gün, ''Youtube kanalı için bir şey yapacağız, senden 2 tane Sezen parçası istesek?''. Dedim 'Ne diyorsun? Seve Seve söylerim''. Şarkılarından biri 'Vay', 'El Gibi' yi söyledik bir de. Ve hücum kayıt girdik. İlk defa ben öyle bir şey yaptım. Herkes aynı anda çalıyor, ben o sırada söylüyorum ve o sırada görüntü kaydediliyor ve çok çok iyi oldukları için, 1 kere çaldık, bitti, ikincisini çalarken de playback istediler, görüntü almak için. Çok güzel isimler var o projede. Ziynet Sali de olacak, Mehmet Erdem de var, canım arkadaşım. Çok güzel bir iş oldu, çok severek söylediğim 2 parça çıktı. 

  • 8

    CAN BONOMO İLE RAODTRIP YAPTIK

    Seyahat etmeyi çok severim. Can ( Bonomo ), ben ve Didem arkadaşım ile San Francisco'dan Miami'ye roadtrip yapmıştık. 40 saat araba kullandım. Araba kullanmaktan çok büyük keyif alıyorum. Onun dışında mesela küçük küçük İzmir, Şirince, Foça kaçamakları yapıyorum.

    DEMİR DEMİRKAN’LA ÇALIŞMAK İSTİYORUM

    Demir Demirkan burada, 1 Mart'a kadar kalacak. Tekrar onunla çalışmak istiyorum, prodüktörlüğümü o yapacak. Şubat sonu gibi bir single yayınlamayı düşünüyorum. Onun dışında 2017 sonbaharda yine Demir Demirkan ile yapacağız ve Amerika'da kaydedeceğiz öyle görünüyor.

    SOLO ALBÜM YAYINLAMAYI PLANLIYORUM

    Eylül sonu gibi bir solo albüm yayınlamayı planlıyorum. Belki Ozan Çolakoğlu ile featuring birşey önümüzdeki yaz aylarında yapabiliriz. İçime sindiği taktirde kimseye hayır demiyorum ama içime de sinmiyorsa hemen çekiliyorum.

    21 Şubat'ta Demir Demirkan ve Fatma Turgut İşSanat'ta güzel bir akustik 3 bölümlü bir konser planladık.

  • 9

    Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, hafta sonu NTV Radyo’da ve ntvradyo.com.tr’de.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız