Haftanın Filmleri (12 Ocak 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi. Meryl Streep ve Tom Hanks'in başrolde olduğu 'The Post' , korku severler için "Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar", yerli yapımlardan ise 'Deliha 2' öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 13.01.2018 - 09:33

  • 1

    "DELİHA 2"

    Gupse Özay bu kez kamera arkasına da geçti. Yazıyorum, oynuyorum, neden yönetmeyeyim? Motivasyonuyla hareket etmiş olmalı. İyi olmuş. Kadın komedyenler artsın, kadın yönetmenler artsın diyorsak eğer, mutlu olmalıyız di mi? Benim için takdir edilesi yönü, kilo alıp vermesi. İyi bir oyuncu olmak istiyorsan taviz vermelisin. Rol için kilo almak o performansın iyi olacağı anlamına gelmez tabi ama hayat içerisinde taviz verdiğin her şey benim için değerlidir. İlk filmde mahallenin en güzel kızı olduğunu düşünerek aşkının peşinden koşan Zeliha, bu kez akıllanıyor ya da gerçeği farkediyor ve kariyerine yoğunlaşıyor. Restoranda çalışmaya başlıyor... Gülmekten ölmeyeceğiniz, BKM'nin bol oyunculu işlerinden birini izleyeceğiniz filmde bu kez Eda Ece de var.

    "Deliha 2" fragmanı

  • 2

    "DAHA" FRAGMANI

    Hakan Günday'ın tüm kitaplarını okudum. Kimseler bilmezken hem de. "Malafa" tiyatro sahnesine uyarlanmıştı yıllar önce. Ben hep sinemada da olsun istedim. Oldu. Hem de en iyisinden. Günday'ın romanını okurken zihnimde uyanan manzaranın tıpatıp aynısını izlemek, filmin yönetmeni Onur Saylak'la ve belki de binlerce okuyucuyla ortak bir bilinç tadışığımızı düşünmek, hikayenin tüm dayanılmazlığına rağmen, tutunacak bir yan sağladı bana. Yaşadığı küçük yerden kaçmanın hayalini kuran bir çocuğun, o hayale taban tabana zıt bir babaya sahip olduğu gerçeği aslında filmin ana eksenini oluşturuyor. Bu durumu hepimiz yaşamışızdır. Hikayenin ağır ve dayanılmaz yanıysa, o baba ve oğlunun, insan gibi yaşamak için Avrupa'ya kaçmak isteyen mültecilere aracı olması. Bir peri masalı değil bu. Gerçek olmasını istemeyeceğimiz kadar gerçek! Dünyanın en mütevazi çocuklarından biri olan Hayat Van Eck ve dünyanın en mütevazi adamlarından biri olan Ahmet Mümtaz Taylan'a dikkat!

    "Daha" fragmanı

  • 3

    "ARAMIZDAKİ SÖZLER"

    Uçakta uçmaktan korkuyorum. Kanatlarım olsa ya da uçma yeteneğim bir gram korkmazdım. Uçakta olma fikri ve öyle filmler beni hep germiştir. Kate Winslet ve Idris Elba'nın başrolü paylaştığı roman uyarlaması bu filmde karlı tepelere çakılan uçakta, kimsesiz kalan bir gazeteci ve bir cerrahın macerasını izliyoruz. Hayatta kalma mücadelesi her zaman ilgi çeker. İnsanın istediğinde neler yapabileceğine dair bir kanıttır çünkü. Tipik bir Hollywood yaklaşımı taşıyan filmde yönetmen  Hany Abu-Assad'ın katkısı başrole Idris Elba'yı getirmekten öteye geçememiş. Film kötü mü? Hayır. İdare eder mi? Evet.

    "Aramızdaki Sözler" fragmanı 

  • 4

    "THE POST"

    Sansasyonlar sadece bizim ülkemize özgü değil. Özellikle ABD gibi acımasız ve büyük bir gücün gizli işleri, aynı büyüklükte etki yaratıyor. Gerçek hikayeleri uyarlamayı seven Steven Spielberg, bu kez yarım asır önce basına sızdırılan 7 bin sayfalık Pentagon Belgeleri'nin hikayesini anlatıyor. ABD'nin Vietnam'a saldırdığı yıllarda, gelişmeleri kamuoyuna manipüle ederek aktardıklarının ispatı sayılan belgeler, cesur adamlar sayesinde gün ışığına çıkıyor. Meryl Streep ve Tom Hanks gibi iki ustanın kendi ülkelerinin yediği naneleri sinemaya yansıtmalarını bayılarak izliyoruz. Bazen kıskanarak, çoğu zaman umutla...

    "The Post" fragmanı

  • 5

    "YOLCU"

    Liam Neeson, ilerleyen yaşına rağmen aksiyon türünün talep gören aktörlerinden. Gerçekten yaşlandığını düşündüğüm aktör, sıradan bir sigortacıdan hayat kurtarıcısına dönüşümü, filmin karanlığı ve teknolojinin imkanları sayesinde filmde sırıtmıyor. Trende geçen gerilim filmlerine bayılan biri olarak Vera Farmiga ile Patrick Wilson'un varlığı sayesinde hazzım ikiye katlandı diyebilirim. Heyecanlı, gizemli, hikayesi olan bir film. "Evdeki Düşman" filmine de bayıldığım yönetmen Jaume Collet-Serra'nın ellerine sağlık.

    "Yolcu" fragmanı

  • 6

    "ZİRVE"

    Arjantin sinemasının kendine özgü gerilim filmleri, önce seni dışarıda bırakacak gibi davranır, sonra hikayenin parçası haline getirir. Karanlığını, dilini, gizemini, bir arada olma halini sevdiğim ülke sineması yine iyi bir ürün ortaya çıkarıyor.  Gizemli devlet başkanının ilk kez kamuoyunun karşısına çıkmasıyla başlayan, biricik kızının da dahil olduğu sır dolu olaylar silsilesiyle devam eden, saklanan gerçeklerin ortaya çıkmasıyla son bulan tipik bir Arjantin gerilimi izleyeceksiniz. 38 yaşındaki bence harika yönetmen Santiago Mitre'nin imzasıyla tabi! Ricardo Darin devlet başkanı rolünde de harika bu arada!

    "Zirve" fragmanı

  • 7

    "RUHLAR BÖLGESİ: SON ANAHTAR"

    İlk filmini çok sevdiğim, ikincisiyle idare ettiğim, üçüncüsünden haz etmediğim serinin dördüncü filmi başarılı benzerlerine biraz daha yaklaşıyor. Lin Shaye'siz bir Ruhlar Bölgesi filmi düşünemeyeceğimize göre, 75 yaşındaki oyuncuya bol ömür diliyorum. Ünlü psikiyatr Elise Rainier rolündeki oyuncu, bu kez çocukluğunun geçtiği evin ruhlar tarafından basıldığını öğreniyor. Geçmişin intikamcı ruhları olmadıkları kadar acımasız! Filmin yönetmen koltuğunda Adam Robitel oturuyor.

    "Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar" fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız