Haftanın Filmleri (6 Nisan Cuma 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 8 film vizyona girdi.( Ceren Ala filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 06.04.2018 - 07:18

  • 1

    "Can Feda"

    Savaş türünde rüştümüzü ispat ettik. Türk sinemasının "Nefes: Vatan Sağolsun"la görünür hale gelen savaş filmleri çıtayı giderek yükseğe taşıyor. Burak Özçivit, yapım şirketiyle çektiği filmde başrol koltuğunu Kerem Bürsin'le paylaşıyor. 6 kişilik özel kuvvetler timinin başındaki Yüzbaşı Alparslan ve Pilot Yüzbaşı Onur'un büyük bir tuzağı ortağa çıkardığı macerayı Çağatay Tosun yönetiyor.

    "Can Feda" fragmanı 

  • 2

    "Karanlık Sır"

    Amerika - İspanya ortak yapımı "Karanlık Sır", yetimhaneye götürülmemek için annelerinin ölümünü saklayan 4 kardeşin gerilim dolu hikayesini anlatıyor. Gerilimin sebebiyse yaşadıkları konağı şeytani bir varlıkla paylaşmaları. Korku türünü dramatik öğelerle birleştiren, gizemi sonuna kadar sürdüren, mekanın ve doğanın malzemelerini sonuna kadar kullanan sinema anlayışını seviyorum. Bence haftanın en izlenesi filmi. Charlie Heaton, George McKay ve Anna-Taylor Joy gibi genç oyuncuları buluşturan filmi Sercio Sançez yönetiyor.

    "Karanlık Sır" fragmanı 

  • 3

    "Kızım ve Ben"

    Cemal Hünal'ın başrolünde yer aldığı "Kızım ve Ben" bir baba kızın gerçek hikayesini sinema perdesine taşıyor. Karısının terk etmesi üzerine kızıyla başbaşa kalan özel harekat polisinin zorlu hayatını anlatan filmin yönetmen koltuğunda Murat Gürvardar oturuyor.

    "Kızım ve Ben" fragmanı 

  • 4

    "Fındık İşi 2"

    Amerika, Kanada ve Güney Kore yapımı "Fındık İşi 2" ailece izlemek isteyenler için ideal bir seçim. 2014 yapımı maceranın devamında Sincap Surly ve arkadaşlarının yaşadıkları yerin lunapark olmaması için verdikleri mücadele anlatılıyor. Yeni maceranın yönetmeni Cal Brunker.

    "Fındık İşi 2" fragmanı 

  • 5

    "Karımı Gördünüz mü?"

    Peker Açıkalın ve İvana Sert'in evli bir çifti canlandırdığı filmde başka komikliğe gerek yok sanırım. Zaten bu sefer de kadın erkeği aldatıyor. Karısı Makbule Geçer'i kaybeden milyoner Hakkı Geçer'in düştüğü komik halleri anlatan filmin yönetmeni Bülent Pelit.

    "Karımı Gördünüz mü?" fragmanı 

  • 6

    “Louis ve Luca: Büyük Peynir Yarışı”        

    Haftanın bir diğer animasyonu Norveç yapımı “Louis ve Luca: Büyük Peynir Yarışı”. Yakın arkadaşlar Luis ve Luka’nın komşu köy ile girdikleri kıyasıya peynir yarışını anlatan animasyonun yönetmeni Rasmus Sivertsen.

    “Louis ve Luca: Büyük Peynir Yarışı” fragmanı 

  • 7

    "Eski Kocamız"

    Haluk Bilginer, ünlü Alman yönetmen Margarethe Von Trotta'nın "kadın" filminde, iki eşini de terkeden yaramaz bir zengin rolünde. Ona her rol yakışıyor. Tiyatro sahnesinden başladığı serüveninde çıktığı her yol bir şekilde çiçekleniyor. İngiltere'de aldığı eğitimin ona kattığı ince bir buz tabakası olsa da girdiği her roll sayesinde bize biraz daha yaklaşıyor. "Eski Kocamız" aynı adam tarafından terkedilen iki kadının zorunlu olarak başlayan sonrasında biricik sevgiye dönüşen hikayesi aslında. Yani Haluk Bilginer iki kadının ardından başrolde. Ingrid Bolsø Berdal ve Katja Riemann birbirine taban tabana zıt iki kadın rolünde çok başarılı.

    "Eski Kocamız" fragmanı 

  • 8

    "Eyvah Karım"

    Karısını aldatmak için dayanılmaz bir heves duyan zengin bir adam... Özellikle son günlerde, suratıma rüzgar gibi çarpan aldatma hikayelerini sinemada görmek, bir türlü adam olmayan ilişkilerin komedisini izlemek, hayatı olduğu gibi kabul etmek anlamına geliyor. Ancak iyi film yapmak başka bir şey. Bu hafta yerli yapımların ağırlıkta olduğu vizyon listesine adını altın harflerle yazdıramayacağını düşündüğüm, Raşit Çelikezer'in yönettiği filmde Yosi Mizrahi, Vilma Elles, Asuman Dabak gibi isimler rol alıyor..

    "Eyvah Karım" fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız