En İyi Dizi Emmy Ödülü’nü kazanan ‘Handmaid's Tale’ hakkında bilinmesi gerekenler

2017 Emmy Ödül Töreni’nde “Dram Dalında En İyi Dizi” seçilen ‘Handmaid's Tale’i başarıya götüren nedenler neler? İşte henüz izlememiş olanlar için, ‘Handmaid's Tale’i izlemenizi gerektiren nedenler...

Haberler ntv.com.tr 18.09.2017 - 15:41

  • 1

    2017 Emmy Ödülleri (69. Emmy) sahiplerini bulurken, gecenin yıldızı ‘Handmaid's Tale’ dizisi oldu.  Hatta eleştirmenler, dizinin uyarlandığı kitaptan da daha iyi olduğu konusunda hemfikir. (Genelde tersi olur)

  • 2

    10 EMMY ÖDÜLÜ KAZANDI

    Westworld’, ‘Stranger Things’ gibi favori dizileri geride bırakıp 13 adaylıktan “En İyi Dizi” dahil toplam 10 ödülle Emmy’nin zafer kazanan yapımı oldu.

  • 3

    ‘Handmaid's Tale’ dizisi “Dram Dalında En İyi Dizi” ödülünün sahibi olurken, Elisabeth Moss, aynı dizideki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. 

  • 4

    YILIN EN İYİ DİZİSİ

    Peki Emmy’nin yıldızı ‘Handmaid's Tale’ dizisi hakkında ne biliyorsunuz? İşte ‘Handmaid's Tale’e dair önemli bilgiler...

  • 5

    DAMIZLIK KIZIN ÖYKÜSÜ

    Dizi, Türkiye’de ‘Damızlık Kızın Öyküsü’ adıyla yayımlanan Margaret Atwood’un 1985 yapımı gerilim türündeki romanından diziye uyarlandı.

  • 6

    10 bölümlük ilk sezonunu tamamlayan ‘Handmaid's Tale’ dizisinin 2. sezon bölümlerinin 2018’in ortalarında yayınlanması bekleniyor.

  • 7

    GÖREVLERİ ÇOCUK DOĞURMAK

    Başrolde Elisabeth Moss’un yer aldığı The Handmaid’s Tale; kadınların neredeyse bütün haklarının elinden alındığı, sadece çocuk doğurmak ve hizmetçi olarak varlıklarını sürdürdükleri, erkeklerin egemen olduğu dindar bir kesim tarafından totaliter tarzda yönetilen bir ülkeyi anlatıyor. Dizi, distopik yapısıyla karanlık bir hikaye sunuyor.

  • 8

    DİSTOPYA DİZİLERİNİ SEVENLERE

    Distopik bir gelecekte ABD’de rejimin değiştiği bu düzende, yakalanan muhalif kadınların bir kısmı ülkenin yüksek rütbeli kumandanlarına hizmetçi olarak verilir. Hizmetçi adı altında evlere dağıtılan bu kadınlardan beklenen asıl şey, evinde yaşadıkları kumandanlardan hamile kalıp mümkün olduğu kadar çok çocuk doğurmalarıdır. Fakat son yıllarda neredeyse sıfıra düşen doğum oranları, hamile kalmanın iyice zorlaştığını ortaya koymaktadır. Dizi, hizmetçi kadınlardan biri olan Offred’in (Elisabeth Moss) hikayesinin etrafında şekilleniyor.  

  • 9

    Offred; komutanlar, onların acımasız eşleri, evcil Martha’lar ve hizmetçi arkadaşları arasında gidip gelmektedir. Offred'in tek amacı hayatta kalmak ve kendisinden alınan kızını bulabilmektir.

  • 10

    MAD MEN'DE TANINDI

    Daha önce ‘Mad Men’ dizisinde rol alan Altın Küre’li oyuncu Elisabeth Moss, canlandırdığı Offred karakteri Emmy’ye layık görülmesinin yanı sıra seyircinin de takdirini topladı. Moss, yaşadığı değişimi, içinde bulunduğu dünyayı ve yaşadıklarına katlanmak zorunda oluşunu başarıyla yansıtıyor.  

  • 11

    The Handmaid’s Tale, hikayesinin gücü kadar teknik olarak başarılı bir şekilde seyirciye yansıtılışıyla da beğeni topluyor. Emmy’de “En İyi Kurgu” ve “En İyi Görüntü” ödüllerini kazanan dizide esrarengiz ve heyecan uyandıran hikaye, merak uyandıran bir akışla ilerliyor. Sinematografik açıdan da iyi bir örnek sunuyor.

  • 12

    YÖNETMENİ DE KADIN

    Kadınların acılı hayatını anlatan dizi, bir kadının elinden çıkma. The Handmaid’s Tale’in yönetmeni, Emmy’den “En İyi Yönetmen” ödülünü kazanan Reed Morano.

  • 13

    Dizi ile “Dram Dalında En İyi Konuk Kadın Oyuncu” ödülünü kazanan Alexis Bledel, Emmy’ye aday gösterildiğini ilk öğrendiğinde şunları söyledi:

    “Handmaid’s Tale’in bir parçası olmaktan dolayı çok minnettarım. Bu hikayeyi hayata geçiren inanılmaz sanatçıları ve harika bir yapım şirketleri var. Margaret Atwood’dan esinlenerek Bruce Miller’ın yarattığı Ofglen karakterini oynamak benim için bir onurdu. Herkes için çok heyecanlıyım.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız