Hangi canavarla aynı burçtansınız?

Hangi canavarla aynı burçtansınız?

Haberler 15.09.2010 - 11:34

  • 1

    Hangi canavarla aynı burçtansınız?

    Sizi en çok korkutan korku filmi karakteri hangisi? Elm Sokağı'nın Freddy Krueger'ı ya da 13. Cuma'nın Jason'ı olabilir mi? Aslında onlardan çok daha önce de beyaz perdede korku salan karakterler vardı. Dr. Jekyll, Frankenstein, Dracula ve operadaki hayalet gibi klasik korku filmlerinin başkahramanları karakterlerine göre analiz edildi ve burçları tespit edildi. Hangi canavar ruh ile burçtaşsınız, öğrenin...
  • 2

    21 Mayıs - 20 Haziran: Dr. Jekyll (İkizler)

    Sembol olarak da bir çift ikizle tasvir edilen İkizler burcu, çift kişiliğe işaret eder. Bu nedenle Dr. Henry Jekyll bu burcun en iyi temsilcisi olabilir. Jekyll insanın aynı anda hem iyi hem de kötü olduğunu başarıyla kanıtlamış ve içindeki kötüyü tamamen ayırıp geceleri şehre korku salan Mr. Hyde'ı yaratarak iki ayrı hayat yaşamaya başlamıştı.
  • 3

    21 Mayıs - 20 Haziran: Dr. Jekyll (İkizler)

    Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1931)
  • 4

    21 Haziran - 21 Temmuz: Frankenstein (Yengeç)

    Dr. Frankenstein'ın yarattığı canavar ayın yönettiği tipik bir Yengeç burcu. Bu burcun üyeleri güçlü bir fiziğe sahiptir ama oldukça duygusaldırlar. Ayrıca ikna yetenekleri de oldukça kuvvetlidir. Canavarın bir kol darbesi korkmuş bir köylüye her istediğini yaptırmaya yeter ama ne yazık ki Yengeçler genelde çevreleri tarafından yanlış anlaşılırlar.
  • 5

    21 Haziran - 21 Temmuz: Frankenstein (Yengeç)

    Frankenstein (1931)
  • 6

    22 Temmuz - 21 Ağustos: Korkunç güneş canavarı (Aslan)

    Aslan burcunun yöneticisi güneştir ve bu onlara büyük bir güç ve enerji verir. Geceleri radyoaktivite ile ilgili deneyler yapan bir bilim adamı olan korkunç güneş canavarı (the hideous sun demon) da her sabah güneşin doğuşuyla ortaya çıkar. Aslanlar, ister iyi amaçla ister kötü amaçla kullanmak için olsun, muazzam bir güce sahiptir. Güneş canavarı da yenilmezdir.
  • 7

    22 Temmuz - 21 Ağustos: Korkunç güneş canavarı (Aslan)

    The Hideous Sun Demon (1959)
  • 8

    22 Ağustos - 21 Eylül: Dr. Frankenstein (Başak)

    Dr. Frankenstein Başak burcunun tüm özelliklerini taşır: Mükemmeliyetçi, becerikli ve hırslı. Hiçbir şey onu 'yeni bir hayat formu yaratma' hedefinden caydıramaz. Ancak Başaklar bu kadar idealist olmaları yüzünden kendilerini suçlu hissedebilirler. Dr. Frankenstein da deneyinin beklenmedik sonucu yüzünden suçluluk ve pişmanlık hisseder.
  • 9

    22 Eylül - 22 Ekim: Kurt Adam (Terazi)

    Teraziler bilerek kimseyi incitmez, aynen dolunay çıktğında kurt adama dönüşen Larry Talbot gibi... İçindeki canavarın farkında olsa da, ayın etkisi altındayken ona ve öldürme içgüdüsüne karşı direnemez. Ondan korkmamıza rağmen, onun için üzülürüz.
  • 10

    22 Eylül - 22 Ekim: Kurt Adam (Terazi)

    The Wolf Man (1941)
  • 11

    23 Ekim - 21 Kasım: Dracula (Akrep)

    Kont Dracula da diğer Akrepler gibi ilgi odağı olmayı sever ve başkalarının desteğine ihtiyaç duyar. Gündüzleri tabutu insan hizmetçisi tarafından korunmalı ve hizmetçi gece o, tabutuna dönmeden önce orada hazır olmalıdır. Ölümsüzlüğünü devam ettirebilmesi için başkalarının kanını emmesi gerekir. Akreplerin güçlü bir iradesi vardır ve başkalarını etkileme konusunda da başarılıdırlar. Van Helsing bile onun iradesiyle başa çıkamaz.
  • 12

    23 Ekim - 21 Kasım: Dracula (Akrep)

    Dracula (1931)
  • 13

    22 Kasım - 20 Aralık Dorian Gray (Yay)

    Yüksek hedefler ve güçlü bir ilerleme arzusu bu burcun temel özelliğidir. Genç Dorian Gray de diğer Yayların çoğu gibi yakışıklı ve cazibelidir ama yine de tatminsizdir. Kötülüklerin içindeki hayatına rağmen hiç yaşlanmaz, onun yerine portresi şeytansı doğasını yansıtır. Tablo yok edildiğindeyse birden bire yaşlanır, korkunç ölüm şekli günahlarla dolu yaşamının cezasıdır.
  • 14

    22 Kasım - 20 Aralık Dorian Gray (Yay)

    Dorian Gray (1945)
  • 15

    21 Aralık - 19 Ocak Dr. Moreau (Oğlak)

    Oğlaklar doğuştan liderdir. Beceriklidirler, kendilerini yaptıkları işe adarlar ve sürekli mükemmeli yakalamaya uğraşırlar. Kayıp Ruhlar Adası'ndaki hayvan-insanların lideri Dr. Moreau da bir mükemmeliyetçiydi. Hayvanlardan insan yaratma konusundaki ilk deneyleri istediği kadar başarılı değildi ama panter kadın Lota'yla başarısını taçlandırdı. Hayvanlarına yaptıklarını hayvanlar ona yapmaya karar verince sonu oldu.
  • 16

    1 Aralık - 19 Ocak Dr. Moreau (Oğlak)

    The Island of Dr. Moreau (1977)
  • 17

    20 Ocak - 18 Şubat Operadaki Hayalet (Kova)

    Yaratıcılık ve artistik üstünlük Kovaların en bilinen karakteristikleridir. Operadaki hayalet Erik de bir zamanlar yetenekli bir müzisyen ve besteciydi ama geçirdiği kaza sonucu yüzü de akli dengesi de ağır zarar gördü. Diğer burçtaşları gibi o da güçlü, akıllı ve enerjikti.
  • 18

    20 Ocak - 18 Şubat Operadaki Hayalet (Kova)

    The Phantom of the Opera (1925)
  • 19

    19 Şubat - 20 Mart Kara Gölün Canavarı (Balık)

    Sembolü beraber yüzen iki balık olan Balık burçları iki uç karakteri temsil eder. Kara Gölün Canavarı'nın estetik cerrahi ile insanlaştırabilecekleri düşünüldü oysa farklı görünse de hâlâ kötü bir mizacı vardı. Ancak güzel kadın kahraman için kalbinde sevgi dolu bir yer de hep vardı.
  • 20

    19 Şubat - 20 Mart Kara Gölün Canavarı (Balık)

    Creature from the Black Lagoon (1954)
  • 21

    21 Mart - 20 Nisan İblisin Gecesi'ndeki iblis (Koç)

    Şeytanın emirlerini yerine getirmek üzere dünyaya gönderdiği canavarımsı hizmetçisinin bir Koç burcu olarak doğduğuna şüphe yok. Koçlar ateş grubudur. Cehennemden gelen bu yaratığın etrafı da alevlerle sarılıdır. Burç savaş gezeni Mars tarafından yönetilir.
  • 22

    21 Mart - 20 Nisan İblisin Gecesi'ndeki iblis (Koç)

    Night of the Demon (1957)
  • 23

    21 Nisan - 20 Mayıs Frankenstein'ın Gelini (Boğa)

    Boğalar Venüs gezegenin yönetimindedir ve başkalarına oranla daha fazla kalp problemi yaşarlar. Kadavra parçalarından yapılma canavarla acele bir evliliğe zorlanan zavallı gelin, damat adayını görünce ve canavarla beraber bir ömür geçirmektense ölmeyi tercih eder.
  • 24

    21 Nisan - 20 Mayıs Frankenstein'ın Gelini (Boğa)

    Bride of Frankenstein (1935)
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız