HBO’dan bilgisayar korsanlarına para teklifi

Bilgisayar korsanlarının Game of Thrones’un senaryolarını ve HBO’nun özel mail yazışmalarını sızdırma karşılığında fidye istemesi üzerine HBO, korsanlara 250 bin dolar teklif etti. Siber korsanlar, teklifi kabul etmek yerine sızdırmayı tercih etti.

Haberler ntv.com.tr 11.08.2017 - 13:18

  • 1

    HBO kanalının başı bilgisayar korsanlarıyla dertte. Kanaldan ‘Game of Thrones’ senaryolarını ve HBO mail’lerini sızdırma tehdidi ile 6  milyon dolarlık fidye isteyen korsanlar, kanalın kendilerine 250 bin dolar teklif ettiğini gösteren mail’i yayımladı.  

  • 2

    HBO’dan 1,5 terabayt büyüklüğünde veri çalan hacker’lar, dün Game of Thrones oyuncularının telefon numaralarını sızdırmıştı. İstedikleri fidyeye göre teklif edilen paranın düşük kalması, hacker’ların henüz yayınlanmamış dizi bölümlerini de sızdırabilecekleri yorumlarına neden oldu.

  • 3

    Mr. Smith" kod adıyla HBO Üst Yöneticisi Richard Plepler'a atfen bir video yayınlayan bilgisayar korsanları, istedikleri fidyenin 3 gün içinde ödenmesini, aksi takdirde çaldıkları 1,5 milyon terabaytlık HBO yapımlarını ve özel şirket verilerini internetten yayımlama tehdidinde bulunmuştu.

  • 4

    Korsanların ele geçirdiğini ileri sürdüğü belgeler arasında, kanalın ünlü yapımı Game of Thrones'un (Taht Oyunları) yayınlanmamış bölümlerine ait senaryoların, HBO'nun Başkan Yardımcısı Leslie Cohen'in e-posta yazışmalarının yer aldığı belirtilmişti.

  • 5
    HBO'dan yapılan açıklamada, e-posta sistemlerinin tamamına sızılmadığı, polis ve siber güvenlik uzmanlarıyla yakın işbirliği içinde soruşturma sürecinin devam ettiği kaydedilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız