İtalya'da corona günlerinde e-kitaplara ücretsiz erişim desteği

Korona virüs nedeniyle evden çıkamayan İtalyanlara, Kanadalı e-kitapçı Kobo’dan kültürel destek geldi. İtalyan okurlar, Kobo’nun e-kitaplarına ücretsiz ulaşabilecek.

Haberler 14.03.2020 - 12:14

  • 1
    Dünyada ve Türkiye’de corona virüs nedeniyle kültür, sanat etkinlikleri de bir bir iptal olurken bazı ülkelerde alarm ilan edildi. İtalya’da evde vakit geçirmek zorunda olanlar, kitap dayanışması yapıyor.

  • 2

    E-KİTAP DESTEĞİ

    Yayıncılıkla ilgili haberler yapan Publishing Perspectives dün bir haber paylaştı. Buna göre, Kanadalı e-kitapçı Kobo, İtalya’nın en büyük yayınevlerinden biri olan Mondadori ile iş birliği yaparak okurlarına ücretsiz e-kitap sağlamak için adım attı.

  • 3

    ÜCRETSİZ DERGİ DE VAR

    Kobo’nun İtalyan temsilcileri olan ve pandemi sebebiyle evden çalışan Stefano Tura ile Lorena Landini’nin girişimleriyle başlayan proje, İtalya Teknoloji ve İnovasyon Bakanlığı’nın desteğini de aldı. Kullanıcılar, sadece Kobo’nun e-kitaplarına ücretsiz ulaşmakla kalmayacak, aynı zamanda Kobo’nun dergisini ücretsiz okuyabilecek.

  • 4

    KAREKOD İLE ULAŞABİLECEKLER

    Okurlar, bakanlığın sitesine girerek alacakları karekod sayesinde kitaplara ve dergiye ulaşabilecek.

  • 5

    KAREOKEYE İLGİ GÖSTERDİLER

    Uzun zamandır salgın nedeniyle evden çıkamayan Çin halkı ise karaokeye ve streaming’e ilgi gösterdi. Edebiyat ajanlarından edinilen bilgiye göre, Çin’de çocuk kitaplarının satışları arttı. Çin halkı evde vakit geçiren çocukları için internet sitelerinden ya da e-kitap sitelerinden en çok çocuk kitapları siparişi verdi.

  • 6

    HİKAYELERİNİ YAZDILAR 


    New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, Avrupa ve ABD’de yaşayan ve ayrımcılığa maruz kalan Çinli göçmenler, kendi korona hikâyelerini yazmaya başladı. San Francisco’da yaşayan Su Min, “Tokat gibi bir süreç” diye anlattığı hikâyesinde uzun zaman önce kocasıyla birlikte ABD’ye eğitim için geldiklerini ve özellikle bu salgının patlamasından sonra ülkede çok büyük ayrımcılığa uğradığını anlattı: “Buraya yerleşmek için vize sürecimiz başladı. Hem sosyal hayatta hem de vize süreçlerinde, insan haklarını ihlal eden bu ayrımcılık beni çok üzdü. İfade özgürlüğünün önemini ilk kez bu denli ciddi bir şekilde fark ettim. Kendi evimden uzakta, bu şekilde büyümek üzücü...”

  • 7
    KISA FİLM ÇEKTİ

    Koronavirüs salgınından önce film çekmek için hastalığın başladığı Çin’in Vuhan kentine giden ve karantinayla birlikte burada esir kalan yönetmen Lan Bo ile ekibi 5 dakikalık kısa bir film çekti. “Ekip arkadaşlarımla hazır burada esir kalmışken anlamlı bir şeyler yapmak istedik” diyen ve Sixth Tone’a konuşan Lan Bo, ekip arkadaşı, video grafiker Xie Dan ile telefonla “Wuhan: The Long Night” filmini çektiklerini söyledi. Yönetmen, kısa filmin dijital platformlarda yayınladıktan sonra milyonlarca kez izlendiğini de ekledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız