Kalben hakkında bilmeniz gerekenler (Kalben kimdir?)

Kalben son dönemin en çok konuşulan sanatçılarından biri. Kalben, gençler arasında (14-30 yaş) yapılan araştırmalarda şarkıları en çok dinlenen yorumcuların başında yer alıyor. Dijital müzik marketlerde de şarkıları en çok dinlenen sanatçılar arsında son 6 aydır hep Kalben en üstlerde yer alıyor. Bu nedenle de Garanti Bankası’nın gençlere yönelik yeni App’i ve Allianz Sigorta reklamlarında Kalben’in şarkıları başrolde... Son dönemin zirvedeki şarkıcısı Kalben, HT Pazar’a konuştu. İşte Kalben hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberler 26.02.2018 - 09:06

  • 1
    Ünlü olunca hayatında ne değişti?

    Reflü oldum sadece. 30 yaşında herkesin midesinin yaşadığı değişim herhalde. Ali askerdeydi o süreçte, biraz yoğun bir dönemdi, reflü çıktı. O yüzden artık haftanın her günü keyifle pizza yiyemiyorum da haftada bir yiyorum. Başka pek bir değişiklik olmadı; provalar yapıyoruz, çalışıyoruz. Öncesinde bir ofis hayatım vardı ama ben zaten o hayatın içinde olmak istemediğime karar vermiş, müziğin içine girmiştim.
  • 2

    Tek çocuk mu?

    Ağabeyim var benim ama onun anneciği babamın ilk eşi. Biz birlikte büyüyemedik, aramızda 14 yaş var. Ben 3 yaşımdayken de ağabeyim evden ayrıldı. O yüzden ne yazık ki tek çocuk gibi büyüdüm. Annem beni 10 yaşımda İngiltere’ye gönderdi ama Türkiye’de bakkala bile göndermiyordu. Hâlâ gazetelerin 3. sayfalarında bir sürü isimsiz kadının, çocuğun haberlerine rastlıyoruz malum.

  • 3
    Annesini ne zaman kaybetti?

    Annem ve babam ben üniversitedeyken İzmir’de yaşıyorlardı, sonra üniversitenin ortasında annemi kaybettim, ailem biraz şekil değiştirdi. Annemin beyninde damar tıkanıklığı vardı, o dönem teknoloji de bu durumda değildi ama harika nükleer başlıklarımız vardı. Hâlâ bu sebeplerle milyonlarca anne, baba, çocuk ölüyor. Annem hastalandığında 17, onu kaybettiğimde 19 yaşımdaydım. Üniversitede, İspanyolca yaz okulundaydım. Dünya güzeli İspanyolca hocamız Marianella Gutierrez sağolsun beni o sınıftan geçirdi çünkü berbat bir yaz geçirdiğimi biliyordu. Şimdi bazı öğretmenlerde o şefkati göremiyorum ve çok hüzünleniyorum. Keşke daha fazla toleransa, şefkat göstermeye zamanları ve halleri olsa... Kesin gözüyle bakılan meslek bile kesin bir yerde değil malum. Rahmetli annem de öğretmendi. Dilerim bütün hastalıkların çaresi bulunsun.”
  • 4
    Hangi üniversiteden mezun?

    2007’de Bilkent Uluslararası İlişkiler’den mezun oldum. Sonra da Grafik Tasarım’da yüksek lisans yaptım.
  • 5
    Ankara'yı seviyor mu?

    Yeni Ankara biraz eskisinden farklı olsa da güzel bir şehir, seviyorum Ankara’yı. Ama ben bir yazar olarak kendi ülkemin başkentinde iş bulamadığım için İstanbul’a geldim. Yüksek lisansını tamamlamış bir yazar adayı olarak orada benim için iş yoktu. Gazetecilik yapmayı denedim, tutarlı değildi. Kiramı, faturamı ödeyebilecek bir iş bulamadım. Ya memur ya sigorta satıcısı olabilirdim.
  • 6
    İstanbul hakkında ne düşünüyor?

    Keşke hayatta kalmayı böyle öğrenmek zorunda kalmasak. 18 yaşında askere giden bir delikanlının mutlaka birinden dayak yiyeceği gerçeği gibi aynı. Oysa ki dayak yemeden de insanlar birçok şeyi öğrenebilir. İstanbul’un da bu kadar insan dövmesine gerek yok ama bu kalabalıkta başka çaresi kalmıyor herhalde. Bir şekilde birbirimizin üstüne basarak, omuzlarında yükselerek, saçını başını çekerek bir yerlere varabiliyoruz. İstanbul’un bana ettiklerinden hiç keyif almadım; hiçbiri beni daha olgun, daha havalı biri yapmadı. Sadece daha üzgün, insanlara karşı daha mesafeli, daha hevesi kırık biri yaptı. Halbuki hiçbir şey bilmeden laylaylom diye sevdiğim şeyleri yapmaya devam edebilirdim.
  • 7
    Müziğe nasıl başladı?

    Müzik hep vardı ama hiç meslek edinmeyi düşünmemiştim çünkü çok seviyordum ve sevdiği şeyi meslek edinen insanların bazı tehlikelerle karşılaştığını görüyordum. Çok planladığım, istediğim, tasarladığım bir şey değildi, sürpriz oldu.
  • 8
    Haydi söyle cover'ı nasıl çıktı ortaya?

    Cover zaten böyle olmalı. O şarkıyla kimi zaman eğlenebilirsin, kimi zaman alıp başka bir şeye dönüştürebilirsin. Her zaman çok sevdiğin bir şarkı olmak zorunda da değil; bir şarkı yakalarsın, onunla ilgili bir şey hissediyorsundur, onu paylaşırsın. Özüne, aslına benzememesi gibi bir karar almamıştım.
  • 9
    Ne yapmak isterdi?

    Gönlümden geçtiği gibi komedi yazmak isterdim. Gerçi şimdi onu yapabileceğim eşimle birlikte, çünkü Ali de yazıyor ama 22 yaşımda bunu isterkenki coşkuyla şimdiki aynı değil. O zaman kendine çok daha fazla inanıyorsundur çünkü 4 tokat yiyeceğine henüz 1 tokat yemişsindir. Üzerine 3 tokat daha geldiğinde ister istemez daha bilge oluyorsun. Başka yolların, küçük taktiklerin oluyor. Yıllar içinde sana yalan söyleyen insanlar nedeniyle işin matematiğine, kısa yollarına hâkim oluyorsun. O yüzden ben artık olabildiğince kendim deneyip hata yaparak, bir çocuk gibi öğrenmeye çalışıyorum. Artık insanlardan bir şey öğrenmek istemiyorum.
  • 10
    Burcu ne?

    Oğlak, yükselenim Kova. O biraz bozuyormuş galiba.
  • 11
    Hayatından mutlu mu?

    Hayatımın bu kadar yoğun olmasından hoşnutluk bir yana, bayağı mutluyuz. Zaten bu yola sadece müziğimizi yaymak için çıktık. Kitlelere sadece reklamdan, televizyondan değil bire bir müzikle, şarkılarımızla ulaşmak istedik. 2 yıldır zaten müzik yapıyoruz, sevdiğimiz insanlarla bağıra çağıra o şarkıları söylüyoruz ama şimdi daha görünür olduğu için başımız biraz belada, o kadar.
  • 12
    Kalben kimdir?

    Kalben Sağdıç 1986'da İskenderun'da doğdu.
    Müzik ile ilgilenmeye 8 yaşında annesinin aldığı klavye ile başlayan Kalben, ilk gitarına 14 yaşında sahip oldu. 17 yaşında burslu olarak girdiği Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 21 yaşında mezun oldu. 2008'de, aynı üniversitede, Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yüksek lisans yaptı. Universal Pictures bünyesinde marka müdürü olarak çalışmaya başladı. Senaryo yazarlığı, editörlük, proje yöneticiliği, reklam yazarlığı, çevirmenlik gibi çeşitli işler yaptı. 2014'te Sofar Sounds kapsamında Galata'da bir evde sadece gitarıyla verdiği konserden yayınlanan 'Sadece' videosu kısa zamanda Sofar videoları arasında en çok izlenen oldu. Çıkardığı Lulu serisi sonrası müzik hayatına başladı. Aşk Kaç Beden Giyer? dizisinde temizlikçi rolünü canlandırdı. Sahne adını taşıyan ilk albümü Kalben, Şubat 2016'da çıktı.
  • 13

    Kalben evli mi?

    Ali’yle (Ali Berkant) ikinci yılımızın sonunda evlendik. Ben hayatını birleştirmek için bir insanı öyle yıllarca tanımak gerektiğine inanmıyorum. Birbirini seven herkesin özgürce evlenebilmesinden yanayım. Biz tanıştığımızdan beri birlikte müzik yapıyoruz, birlikte yaşıyoruz. Birlikte albüm yaptık, birlikte şarkı söylüyoruz. Evlilik harika gidiyor yani. Her gün bir şeyleri birlikte göğüslüyoruz. Bunlar kimi zaman hiç bilmediğimiz bir yerde insanların ölmesi, kimi zaman bir fatura, kimi zaman “Anne-babamıza nasıl yardımcı olabiliriz?” ya da “Küçük kardeşimizi nasıl dil kursuna gönderebiliriz?” gibi herkesin her gün yaşadığı dertler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız