Kanye West albümü vaadiyle siber dolandırıcılık

ABD'li rap şarkıcısı Kanye West'in yeni albümünü sadece müzik tutkunları değil, dolandırıcılar da bekliyor. Uzmanlar bu dönemde resmi albümü paylaşma vaadiyle ortaya çıkan tehlikeli program ve sahte bağlantı örnekleri buldu. West, 10. albümünü bu hafta dinleyiciye sunacak.

Haberler 28.08.2021 - 11:11

  • 1
    Anti virüs program yazılımcısı Kaspersky, Kanye West'in çıkış tarihi yaklaşan son albümünün Temmuz-Ağustos aylarından itibaren siber suçluları da harekete geçirdiğini keşfetti.


  • 2
    Uzmanlar bu dönemde resmi albümü paylaşma vaadiyle ortaya çıkan tehlikeli program ve sahte bağlantılar buldu.


  • 3
    Örnekler arasında çeşitli dolandırıcılık türleri mevcut. Örneğin, kullanıcılara sözde albümü indirmek için bir bağlantı veriliyor ve ardından ankete katılmaları, robot olmadıklarını onaylamaları isteniyor. Bu tıklamalarla kullanıcının cihazına virüs bulaşıyor.


  • 4
    West, uzun zamandır çıkarmayı planladığı 10. albümünü bu hafta Chicago'da düzenleyeceği etkinlikle hayranlarına sunacak.


  • 5
    West, bu albüm icin müzik dünyasında ilk sayılabilecek bir yeniliğe de imza attı. Ünlü rapçi, Donda Stem Player ile albümün üçüncü kişiler tarafından düzenlenmesine olanak tanıyacak.
    Stem Player, türevlerinin aksine müziğin düzenlenebilmesine ve çeşitli efektlerin ayarlanabilmesine imkan tanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız