Kaporta ustası, eskici pazarından aldığı tablodaki saç telinin Van Gogh'a ait olduğunu iddia etti

Zonguldak'ta yaşayan kaporta ustası Yavuz Öztürk, eskici pazarından aldığı tablodaki saç telinin Van Gogh'a ait olduğunu öne sürdü. Kaporta ustası, tabloların gerçek değerini öğrenmek istiyor.

Haberler İHA 29.12.2021 - 11:29

  • 1

    Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir Fransız arkadaşından koleksiyon olarak tablo alan kaporta ustası Yavuz Öztürk, elinde bulunan tabloların Hollandalı ressam Vincent Van Gogh'a ait olduğunu savundu.

    Van Gogh’a ait olduğunu düşündüğü tablodaki saç telinin de ünlü ressama ait olduğunu öne süren Öztürk, tabloların gerçek değerlerini öğrenmek istediğini söyledi.

  • 2
    Uzun yıllar İstanbul Maslak Oto sanayisinde kaporta işi yapan Öztürk, tabloları Fatih Müzayede açık artırmalarında ve eskici pazarında bulunan Fransız bir arkadaşından aldığını söyledi.
  • 3
    Öztürk, "Bu tabloda uzun zaman araştırdığımda gizli imzalar olan, Philippe Marbeau (1807-1861 ve Van Gogh) olduğunu gördüm. Bazı tabloların 1860'lı yıllara ait olduğunu ve yağlı boyanın üzerinde saç teli olduğunu görebiliyoruz. Diğer tablo, Napolyon'un hanımına yaptığı sanılan sulu boya; arkasında imzası var. Bu tablo Lille müzelerinde şu anda bulunuyor, ama ben bendeki tablonun gerçek olduğu savunuyorum" diye konuştu.
  • 4

    "6 TABLOYA 450 BİN DOLAR TEKLİF ETTİLER"

    Ara sıra tabloların tozunu aldığını ve internet üzerinden yağlı boya resimlerini araştırmayı çok sevdiğini söyleyen Öztürk, ”Dünyada ve Türkiye’de ilk defa bu tablolar benim elime geçti. Ben bunların gerçek değerlerini öğrenmek istiyorum. Bunlar şu an saklı hazine gibi bir şey. Ayrıca İstanbul'da bir koleksiyoncu arkadaştan aldığım 6 tablo için 450 bin dolar teklif verdiler. Tabloların kime ait olduklarını ve gerçek değerini öğrenmeden vermek istemiyorum” dedi.

  • 5
    37 yıl süren hayatı boyunca yalnızca bir tablo satabilmiş olan 1853 doğumlu Van Gogh'un eserleri, bugün dünyanın en pahalı tabloları arasında yer alıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız