Müslüman kahramanlar Batı'yı fethediyor

Müslüman kahramanlar Batı'yı fethediyor

Haberler 05.08.2009 - 11:26

  • 1

    99 Çizgi Romanı

    Çizgi romanın ilk sayısı 2006 yılında Suudi Arabistan , Birleşik Arap Emirlikleri , Lübnan , Fas , Tunus , Cezayir gibi ülkelerde satışa sunuldu. Ortadoğuda ve Arap dünyasında bir milyon satışa ulaşan çizgi roman DC Comics’le anlaşmaya vardı.Bundan sonra Superman gibi karakterlerin yaratıcısı olan DC Comics’le beraber Amerika ve Avrupada da geniş yankı bulması bekleniyor.
  • 2

    Müslüman kahramanlar Batı'yı fethediyor

    99 çizgi roman serisi Allah’ın 99 farklı isminden kurgulanarak yaratılmış ve kahramanlaran her biri ayrı ülkeleri temsil etmektedir. Ayrıca karakterlerin 50 tanesi erkek 49 tanesi kadın olarak yaratılmıştır.
  • 3

    Widad

    Filipinli olan bu karakter , çizgi romanda kamu yardım örgütü için çalışıyor ve toplumsal adalet ve insanlar için çalışıyor.Özelliği ise kendi argümanlarını kullanarak diğer insanları mutlu etmeyi başarıyor.Romanda diğer bir karakter olan Ramzi ile tanışıp ona yardım ediyor.
  • 4

    Jami

    The Assembler: Macaristan doğumlu olan bu karakter ise robotlarla ilgileniyor.Jami’nin arkadaşları ise genellikle robotlardan oluşuyor. Gerçek adı Mikos olan karakter robotlar üstünde çalışıyor ve Nahomtech’in özel tesislerinden yararlanıyor.Sosyal olarak içine kapalı bir karateri simgeliyor.Sevgi den yoksun olarak büyüyen Jami zeka olarak üstün yaratılmıştır.
  • 5

    Jabbar –The Powerful

    Çizgi romandaki bu karakter ise maceraperest olarak tanınıyor. Sudi Arabistanlı olan Jabbar’ın gerçek adıAl Bilali’dir. Jabbar birgün kara mayınına basar fakat bu mayın onu öldürmez ve bir değişim olmasını sağlar.Bunun sayesinde Jabbar hızlı bir şekilde büyümeye(genişlemeye) başlar. Özellikleri ise; fiziğinden ötürü ço güçlüdür ve daha gücünün sınırı keşfedilememiştir.
  • 6

    Dr. Ramzi Razem

    Dr. Ramzi çizgi romanın en önemli karakterlerinden biridir.Psikolog , tarihçi ve aynı zamanda UNESCO’nun resmi temsilcisidir.Eski uygarlıklardan öprendiği alternatif tıp sayesinde bir çok kişiyi iyileştirir.Ayrıca ömrünü nur taşlarını ve 99 dağılmış taşı bulmak için harcar. Bu sayede insan uygarlığını kurtarabileceğini düşünür
  • 7

    Fattah –The Opener:

    Fattah çizgi romanda 22 yaşındaki bir Endonezyalı olarak gösteriliyor. En büyük özelliği ise aşırı dercede olan seyehat etme tutkusu.Ayrıca istediği zaman uzayda gedikler açıp bunlar arasından geçiş yaparak istediği bölgeye gidebiliyor.
  • 8

    Kaldıran Rafi :

    Çizgi romanın diğer bir karakteri ise Kaldıran Rafi. Bu ismi almasının en büyük nedeni ise her şeyi uçurup , kaldırabilmesidir. Karakterin en büyük özelliğide Türk olmasıdır. Ayrıca uçabildiği için ve dış görünüşünden dolayı ‘Süperman’ i andırmaktadır. Son olarak ailesinin bir kanadı da Ürdünlü’ dür.
  • 9

    Batın :

    Yazar Naif El Mutava çizgi romanı yaratırken bu karakter çok önemli bir yer tutmuştur. Nedeni ise Batın’ın gözlerini , eşinin gözlerinden esinlenerek çizdiğini belirtmiş. Syrıca bu karakterin diğer bir özelliği ise ; romanda ki başı kaplalı tek karakter olarak göze çarpması.Batın’ın esrarengiz bir kişilik olduğu göze çarparken , isminin gizlilik anlamı taşıdığı belirtiliyor.
  • 10

    Nur :

    Nur karakteri ‘NUR’ kelimesinden esinlenerek yaratılmış.Nur’un özelliği ise insanlardaki ışığı görebilmesi ve iyi bir analiz yapabilmesidir. Öte yandan bu karakter Suudi Arabistan’ı temsil etmektedir.
  • 11

    Zarar veren Dar :

    Yazar bu çizgi romanı yaratırken , en büyük isteği İslam’ı batıya gerçek ve doğru anlamda tanıtmak istemesidir.Diğer bir yandan ’11 Eylül’ den sonra yaratılan imajı değitirmek istemesidir. Bu yüzden Dar önemli bir karakterdir çünkü çizgi romanda Amerika’yı temsil eder. Dar trafik kazası geçirmiş ve felç olmuştur. Ayrıca düşmalarına acı çektirebilme özelliği vardır.
  • 12

    YAZAR HAKKINDA:

    Çizgi romanın yaratıcısı Naif el Mutava , göze çarpan ve bir çok ödüle alan bir yazardır. Bu diziyi yaratırken en büyük isteği İslam’ın imajının pozitif yönde değişmesini istemsidir. Bu yüzden ilk iki yıl boyunca karaterlerin hiç birini örtünmüş olarak göstermemiştir. Ayrıca seride herhangi bir ibadet sahneside kurgulanmamıştır. Son olarak yazarın en büyük isteği , 99 serisinin hem Yahudiler , hem Hristiyanlar tarafından benimsenmesini , onlarında kendi kültürleri ve inançları etrafında bu karakterleri düşünmesidir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız