Ödüllü film Promising Young Woman için feminist tartışma

Başrolünde İngiliz oyuncu Carey Mulligan’ın oynadığı, geçen hafta vizyona giren Promising Young Woman (Yetenekli Genç Kadın) adlı film tartışma yarattı.

Haberler 21.04.2021 - 10:15

  • 1
    Sarhoşken tecavüze uğrayan arkadaşı Nina’nın intikamını almaya kararlı Cassie’yi anlatan Promising Young Woman (Yetenekli Genç Kadın) 2 BAFTA ödülü kazanmasına, 5 dalda Oscar’a aday gösterilmesine rağmen eleştirilerin hedefinde...
  • 2
    Filmdeki baş karakter Cassie, akşamları kulüplerde sarhoş numarası yaparak erkeklerin onu evlerine götürmelerine izin veriyor. Erkekler istismara kalktıklarında da ayık olduğunu açığa vuruyor.
  • 3
    Bazı eleştirmenler, Emerald Fennell’in yönettiği filmin kadınlar sarhoş olursa, içki içerse veya açık giyinirlerse erkekler onlara cinsel saldırıda bulunur mantığını desteklediğini söyledi.

  • 4
    Feministler, kadınlar dekolte giydiklerinde ya da sarhoş olduklarında erkeklerin bundan faydalanması için bir hak doğduğunu gösterdiği gerekçesiyle filmi sert bir dille eleştirdi.
  • 5
    Bazı eleştirmenler ise çoğu erkeğin sarhoş gördüğü her kadına tecavüz etmek istediğine dair fikrin çok yanlış olduğunu açıkladı.
  • 6

    FİLMİN KADROSU 


    Oscar adayı oyuncu Carey Mulligan'ın başrolünde olduğu filmin yazar ve yönetmen koltuğunda ise Emerald Fennell oturuyor. Gerilimli suç filminin oyuncu kadrosunda ayrınca Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Adam Brody, Jennifer Coolidge, Laverne Cox, Max Greenfield, Christopher Mintz-Plasse, Sam Richardson ve Molly Shannon gibi isimler yer alıyor.

  • 7

    FİLMİN KONUSU 

    Promising Young Woman, gelecek vadettiği konusunda herkesin hemfikir olduğu ancak acıklı bir olay sonucu geleceği mahvolan Cassie’ye (Carey Mulligan) odaklanıyor. Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın, endişeli ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan hayatı durma noktasına gelmiş gibi görünen Cassie ise ikili bir hayat yaşamakta ve geceleri yolunun kesiştiği erkeklerden intikam almaktadır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız