Kamufle: Orhan Gencebay'la çalışmayı isterdim

Müzik piyasasında Kamufle olarak bilinen asıl adıyla Basri Fırat Bayraktar, "Orhan Gencebay'la çalışmayı çok isterdim" dedi. Kamufle ayrıca müzik hayatına dair bilinmeyenleri anlattı.

Haberler ntv.com.tr 20.07.2017 - 12:34

  • 1
    "ÇOCUKLUĞUMDA HIP-HOP KÜLTÜRÜ İLE BÜYÜDÜM"

    "Maltepe Üniversitesi "Mobilya Dekorasyon" bölümü mezunuyum. Liseyi de aynı şekilde "Mobilya Dekorasyon Bölümü" Haydarpaşa End. Meslek" lisesinde okudum. Yarı profesyonel bir basketbol dönemim oldu, bir kaç takımda forma giymişliği var. Çocukluğumda Hip-Hop kültürü ile iç içe büyümüş bir bireyim."
  • 2
    MÜZİĞE NASIL BAŞLADI?

    "İlk olarak 1995 de duydum rap müziği sonrasında Breakdance, Graffity denemelerim oldu.
    İlk Rap müzik kaydımı 2003 yıllarının sonlarında kayıt ettim ve o zamandan bu zamana 12 tane albüm 40 a yakın şehirde Hip-Hop jam ve Festivallerde yer aldım.
    Bir dizi oyunculuğu tecrübem oldu. Reklam müzikleri, seslendirme gibi işlerde yer aldım.
    Hala da üretmeye ve sahne almaya devam ediyorum. Hayatımın tamamını Hip-Hop kültürü kapsıyor."
  • 3
    NEDEN RAP TERCİH ETTİ?

    "1995 yıllarında televole kasetinde "NTM" diye bir fransız rap grubu dinledim sonra aynı sene "Cartel" hayatıma girdi ve Hip-Hop kültürü beni kendi dünyasına iki yakamdan tutup çekti.
    Öncelikle ben Türk Sanat Müziği ile büyümüş bir çocuğum ki halen dinlerim!
    Ama Hip-Hop kültürü öyle bir kapı araladı ki bana. Asıl eğitimim, insanlarla etkileşimim, farklı şehirleri görmem, orada ki insanlarla müzik yapmam, konser vermem vs işte bu sensin! Dedirtti bana..."
  • 4

    "POP ŞARKILARDAN SIKILDIKLARINA EMİNİM"

    "Artık müzik sektörü eskiye nazaran bizi daha çok benimsedi. Çünkü bayat pop şarkılarından sıkıldıklarından eminim. Biz daha samimi daha hayatın içinden ve değişmeden olduğu gibi gelen insanlarız. Şimdi çok farklı bir kitlenin kulağına şifa oluyor yaptığımız müzik. Her yaş sınıfından bizi dinleyen ve konserlerimize gelen insanlar var. Gayet memnumun. Şov daha yeni başlıyor."

  • 5
    ARABESK RAP HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

    "Aslında Anadolu'nun diğer bölgelerinde su yüzüne çıkan bir akım. Metropol dünyasına uzak olan ve yaşadığı yerdeki sokak kültürüyle ve kendi masum kapalı hisleriyle müzikal bir değeri olmadan sadece dile getirmek istediklerini dile getiren gençler. Ama asıl tabir (ah yandım bittim, sen neden bana böle yaptın kadın, yaktın benide) ziyade sound olarak arabesk sample ile rap ritimlerini harmanlayıp, gecekondu hayatını anlatan o insanların sosyal sorunlarını dile getiren Rap müzik sanatçıları ise örnekleri Yener Çevik & Gazapizm vs gibi arkadaşlarım dostlarımdır. Böyle bir müzik türü vardır. Ama aslı örnek verdiğim şekildedir."
  • 6
    SON SİNGLE’INIZ ‘SORUNUMUZ VAR’DAN BİRAZ BAHSEDELİM. ÇALIŞMALARNASIL GEÇTİ?

    "Şarkıda bana beraber "Gravür" isimli bir albüm yaptığım arkadaşım "Red" eşlik ediyor. Altypısı "90BPM" grubundan "Farazi" ye ait. Klip yönetmenliği sevgili "Arkın Çelik" imzası taşıyor.
    Yıllardır yanımda olan Hiphoplife ailesi ve yeni dahil olduğum Sony Music & Base Mode ailesine sonsuz teşekkürler iyi ki varlar."
  • 7
    YENİ ALBÜM GELECEK Mİ?

    "Şuan solo albüm çalışmalarım başladı, üretimdeyim ve yakın zamanda kulaklarınızda olacak.

    KAMUFLE MORAL BAND’İN KAMUFLE’DEN FARKI NEDİR?

    "Kamufle Moral Band Kamufle ve alternatif rock grubu "Moral" in dirsek temasıyla hayata geçen bi proje. İlk etapta 2 yıl önce 2015 yılında çıkarttığım "Hayale Daldım" albümünü akustik olarak tekrar aranje edip YouTube kanalıma 11 videoluk bir "Studio Session" serisi koyduk. Sonrasında farklı mekanlarda konserler vererek hikaye "İstanbul Caz" festivalinin bir parçası olmaya kadar ilerledi. Yaptığım şarkıları grupla beraber Funk & Rock n roll tınıları ile yüksek tansiyonlu bir hale dönüştürüyoruz. Konserlerimiz devam etmekte."
  • 8
    "NEFESİM YETTİĞİNCE MÜCADELE EDECEĞİM"

    "Amacım yaptığım müziği yurtdışı sahnelerine taşımak. Ülkemizde ki daha büyük festivallerde ana sahnede boy göstermek istiyorum ve her zaman yaptığım müziği hem sound hem tavır hemde lirikalite olarak üst düzeye çıkarma gibi bi misyonum var. Bunun için nefesim yettiğince mücadele edeceğim. Çünkü bütün hayatımı şekillendiren bu kültür."
  • 9
    MESLEKİ ANLAMDA ÖRNEK ALDIĞI İSİMLER

    "Neşet Ertaş, Orhan Gencebay, Erkin Koray, Barış Manço, Nas, Krs One, Das Efx, Atmosphere, Brother Ali, The Roots, The Black Keys, James Brown vs. gibi büyük müzisyenleri örnek alıyorum. Nas ve Orhan Gencebayla çalışmayı çok isterdim."
  • 10
    YAKIN ZAMAN KONSER TAKVİMİ

    22 Temmuz "Babylon Bomonti" Kamufle Moral Band konserimiz var
    29 Temmuz da "Hip-Hop is Back" tekne konserim var.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız