Robert Redford’un oğlu James Redford hayatını kaybetti

Ünlü aktör ve yönetmen Robert Redford’un izinden giden film yönetmeni oğlu James Redford 58 yaşında hayatını kaybetti. James Redford, karaciğer nakli beklediği sırada kansere yakalandığını öğrenmişti.

Haberler ntv.com.tr 20.10.2020 - 07:57 Son Güncelleme : 20.10.2020 - 08:05

  • 1

    ÖLÜM HABERİNİ EŞİ DUYURDU

    Robert Redford’un oğlu James Redford 58 yaşında hayatını kaybetti.

    84 yaşındaki Oscar’lı aktör ve yönetmen Robert Redford’un izinden giderek hem film yönetmeni hem de aktivist olan oğlu James Redford’un California’daki evinde 16 Ekim Cuma günü on nefesini verdiği öğrenildi. Ölüm haberini, James Redford’un eşi Kyle Redford Twitter’dan duyurdu.

  • 2

    "ÇOK SEVİLDİ"

    Kyle Redford mesajında, “Jamie bugün vefat etti. Kalbimiz kırık. Güzel ve dolu dolu bir hayatı oldu ve çok sevildi. Onu çok özleyeceğiz. 32 yıllık karısı olarak birlikte büyüttüğümüz iki harika çocuğumuz olduğu için minnettarım. Son iki yılda onlar olmasaydı ne yapardık bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

  • 3

    NAKİL BEKLERKEN KANSERE YAKALANDI

    Kyle Redford daha sona The Salt Lake Tribune gazetesine, eşinin, geçen yıl kasım ayında karaciğer nakli beklerken teşhisi konulan karaciğerindeki safra kanalı kanserinden hayatını kaybettiğini açıkladı.

  • 4

    James Redford, daha çok The Big Picture: Rethinking Dyslexia ve Toxic Hot Seat gibi belgeselleriyle tanınıyordu.

  • 5

    Son filmi Playing for Keeps, prömiyerini bu ayı başında Mill Valley Film Festivali’nde yapmıştı. Film, oyun zamanının çocuklar ve yetişkinler için sağlığa faydalarını ortaya koyuyordu.

  • 6

    James Redford, Robert Redford’un dört çocuğundan üçüncüsüydü. Robert Sundance Film Festivali'nin kurucusu olan Robert Redford, 1981 yılında yönetmenliğini yaptığı Ordinary People filmi ile En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'ne layık görüldü. Redford daha önce de Belalılar filmindeki performansıyla 1974 yılında En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü almıştı.

  • 7

    Redford, Eylül 2018'de yayınlanan ve Altın Küre adaylığı aldığı drama filmi The Old Man & the Gun'da banka soyguncusu Forrest Tucker'ı canlandırmıştı. Ağustos 2018'de Redford, filmin tamamlanmasından sonra oyunculuktan emekli olduğunu açıklamış, ancak kısa bir süre sonra, “O açıklama bir hataydı” diyerek emekli olmayacağını duyurmuştu.

  • 8
    The Old Man & the Gun'ın son filmi olup olmadığı konusunda kesin yanıt vermeyen Redford, “Bırakalım devam edip etmeyeceğim gizemini korusun” demişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız