Salonlar kapanan Londra'da yeniden arabalı sinema

Londra'da sinemaların kapalı olduğu dönemde arabalı sinemalar yeniden gözde oldu. (Haber: NTV Londra temsilcisi Gökhan Bozkurt)

Haberler 30.10.2020 - 12:00

  • 1

    Geçmişte romantizm denince akla ilk gelen aktivitelerdendi arabalı sinemalar. Pandemi döneminin karantina günlerinde en güvenli sosyalleşme aracı olarak hayatımıza yeniden döndü.  

    CORONA VİRÜS ARABALI SİNEMAYI GETİRDİ (TIKLA İZLE)

  • 2
    Arabalı sinema deyince akla 50’li 60’lı yıllar gelir hemen. Romantik kaçamakların en unutulmaz hatıralarının kaydedildiği zamanlar. Başkent Londra’da yağmurlu bir akşam üstünün romantizmini paylaşanlar bu kez aileler.  

  • 3
    Corona kısıtlamaları nedeniyle eve kapanan Londralılar alternatif sosyalleşme yolları buldu.  Çocuklarıyla birlikte geçmişe bir kapı aralıyor ve sert tedbirler nedeniyle evde kalmak yerine arabalarının içinde de olsa aileleriyle herşeye rağmen en güvenli şekilde dışarda olmanın tadını çıkarıyorlar.  


  • 4
    Etkinlik hakkında konuşan saha müdürü Chris Kasapi, "Burada her araba arasında 2 metre mesafe var. Araba içinde olmalarına rağmen bu mesafeyi tuttuk. Çalışanların hepsine sağlık kontrolleri yapılıyor. Her sabah baştan aşağı temizlik yapılıyor. İnsanların arabalarından ayrılıp gidebilecekleri tek yer tuvaletler. Onlar da her seans sonrası tekrar temizleniyor. Yiyecek içecekler telefonla ısmarlanıyor ve araçlara görevlilerce getiriliyor" ifadelerini kullandı.

  • 5

    NE OLMUŞTU?

    Birleşik Krallık’ta sinemalar ilk dalga karantina döneminde kapandıktan sonra temmuz ayında tekrar kapılarını açmıştı ama pandeminin yarattığı korku atmosferi işlerin eskisi gibi gitmesine engel oldu. Dünyaca ünlü sinema zinciri Cineworld talep düşmesi nedeniyle yüzlerce salonun kapısına kilit vurdu. Binlerce insan işsiz kaldı. Eğlence sektörü için hükümetten gelen destek paketleri de krizi çözmeye yetmedi.

    CORONA VİRÜS ARABALI SİNEMAYI GETİRDİ (TIKLA İZLE)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız