Sinemada haftanın filmleri (15 Şubat 2019)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 8 film vizyona girdi. (Ceren ALA filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 15.02.2019 - 07:15

  • 1

    Alita: Savaş Meleği

    Fakülte, Günah Şehri, Bir Zamanlar Meksika’da filmlerini çok sevdiğim yönetmen Robert Rodriguez, anime serisinden uyarladığı filmi ile animenin yaratıcısı Yukito Kishiro'nun hayranlarını sevindirdi mi bilmem. Ancak James Cameron yıllardır hayalini kurduğu projeyi gerçekleştirmenin verdiği hazla, tatlı bir mutluluk yaşıyordur diye düşünüyorum. Senaryonun Laeta Kalogridis, Rodriguez ve Cameron’un elinden çıktığı filmde müthiş sahneler var. Dünya ise yine aynı. Güçlüler, zayıfların üstüne basıyor da basıyor. Alita isimli cyborgu Rosa Salazar’ın canlandırdığı filmde ayrıca Jennifer Connelly, Christoph Waltz ve Mahershala Ali gibi başarılı aktörler rol alıyor. 

    Alita: Savaş Meleği fragmanı 

  • 2

    Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında

    Oyuncu kadrosunu sayıyorum: Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Rupert Friend. Yönetmen koltuğundan bildiriyorum: Julian Schnabel. Ressamı açıklıyorum: Vincent van Gogh. Yönetmen önceki filmi Miral‘ın yarattığı hayal kırıklığını, kimselerin kayıtsız kalamayacağı ressamın son günlerini anlatarak unutturmaya çalışıyor. Van Gogh’un aynı adlı eserinden ilham alan filmde Willem Dafoe ressama hayat veriyor. Ben, Mads Mikkelsen’in rol aldığı her filmi izlerim, bana bakmayın. Yine de haftanın tercih edilesi filmleri arasında olduğunu söyleyebilirim.

    Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında fragmanı 

  • 3

    Hep Yek 3

    Serinin ikinci filminde cezaevine düşen Altan ve Gürkan'ın peşine bu kez mafya takılırken ikili kendilerini bir anda İstanbul'un en büyük tarihi eser kaçakçısı Bilal Özkök'ün evindeki yılbaşı partisinde bulur ve olaylar gelişir. Özgür Bakar yönetmenliğindeki serinin üçüncü filminde Gökhan Yıkılkan ve Ulaş Torun başrolde.

    Hep Yek 3 fragmanı 

  • 4

    Asteriks: Sihirli İksirin Sırrı

    Asterix: Sihirli İksirin Sırrı, iksirin formülünü paylaşacağı büyücüyü seçmek için Asterix ve Oburix ile birlikte macera dolu bir yolculuğa çıkan Büyüfix’in maceralarını konu ediyor. Animasyonun yönetmen koltuğunu Alexandre Astier ve Louis Clichy paylaşıyor.

    Asteriks: Sihirli İksirin Sırrı fragmanı 

  • 5

    Göç Mevsimi

    70’li yıllarda Kolombiya... Geleneklere bağlı, yoksulluğun yokluktan gelmediğine inanan ailelerin çocukları, işin içine Amerika girince, yani uyuşturucan gelen çok parayla tanışınca birer enkaz haline geliyor. Para, hırs, daha fazlasına duyulan arzu, önce bir ailenin sonra halkın canına okuyor. Cristina Gallego ve Ciro Guerra’nın yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narváez ve Greider Meza gibi isimler rol alıyor.

    Göç Mevsimi fragmanı 

  • 6

    Bir Aşk İki Hayat

    Peter Howitt’in yönettiği Rastlantının Böylesi sıradan başlayan ve biten her günün aslında verilen kararlar ve tesadüflerle örülü birer kader ağı olduğunu anlatan filmlerden biridir. Hem yalnız olmadığımı hem de yaşamanın bir anlamı olduğunu hissettirir bana. Bu hikaye bu yüzden biraz tanıdık. Ancak her şeyin ötesinde, inanması zor bir masal gibi başlayan aşk ilişkisinin, genelde ve niyeyse kadının ince hastalığa tutulmasıyla yarım kalmasını anlatan yerli filmlerimizden farklı bir hikayeyi anlatıyor olması bile benim için yeterli. Filmin yönetmen koltuğunda Ali Bilgin oturuyor. Bilgin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirirken senaryo koltuğunu Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz’a bırakıyor. Uzun zamandır dizilerde görünmeyen Engin Akyürek Sessiz isimli romanıyla edebiyat dünyasının kapısını biraz araladıktan sonra dördüncü kez sinema filminde boy gösteriyor. Oyuncu filmde yönetmen Umut rolünde. Akyürek gibi dizi nadasına çekilen Bergüzar Korel ise mimar Deniz karakterine hayat veriyor. İkili, seçimler doğrultusunda değişen iki farklı hayatı yaşıyor. Dolayısıyla ikişer karaktere birden hayat veriyor. Aşkın farklı halini izlemek hepimize iyi gelecek.

    Bir Aşk İki Hayat fragmanı 

  • 7

    Cool Çocuklar Kampta

    Tam bir aile filmi olan Cool Çocuklar Kampta anneleri ile birlikte dedelerinin yanına taşınan Zach ve Spencer adındaki iki kardeşin yeni hayatlarına uyum süreçlerini ve eğlenmek için gittikleri kampta hayatlarını değiştirecek deneyimler yaşamalarını anlatıyor. Lisa Arnold’ın yönettiği filmde Connor Rosen, Logan Shroyer, Michael Gross, Leigh-Allyn Baker, Markie Post, Juliocesar Chavez rol alıyor.

    Cool Çocuklar Kampta fragmanı 

  • 8

    Şeytanın Büyüsü

    Bidisha Chowdhury'un yönettiği korku filmi Şeytanın Büyüsü'nde Jill Evyn, Lane Townsend, Jeremy Steven Walker ve Emily Claeys oynuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız