Sinemada haftanın filmleri (23 Kasım 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 7 film vizyona girdi. (Ceren Ala filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 23.11.2018 - 07:08 Son Güncelleme : 23.11.2018 - 07:23

  • 1

    Deliler

    Vlad Tepeş, Kazıklı Voyvoda veya Drakula... Ne derseniz diyin, 1400’lü yıllarda Eflak Beyliği’nin başında olan bu zatın zalım olduğu gerçeğinde anlaşalım. Filme konu olan Deliler Birliği ise Osmanlı’ya bir zaman sonra kafa tutan Vlad’ı bitirmek için harekete geçiyor. Kanlı sahneler, kazığa geçirilenler, kılıçlar ve yeminler var... Erkan Petekkaya iyi oyunculuğunu bu kez kötü bir karaktere hayat vermek için kullanıyor. Biraz teatral biraz mistik... Osman Kaya'nın yönetmenliğini üstlendiği filmde Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu ve Cem Uçan da rol alıyor.

    Deliler fragmanı

  • 2

    Robin Hood

    Zenginden alıp fakire veren kahramanın hikayesi günümüzde size ne kadar inandırıcı geliyor, bilemem. Ama umut fakirin ekmeği yani Robin Hood 2018 versiyonuyla yine aramızda. Sherwood Ormanı, Robin’in Haçlı Seferleri’nde aktif görev alması nedeniyle öksüz kalır. Döndüğünde gördüğü manzara karşısında afallayan Hood, hemen harekete geçer. Yolsuzluk ve yoksulluk almış başını giderken, Hood kanun kaçaklarıyla ortaklık kurar ve ormanı kurtarmak için elinden geleni ardına koymaz. Taron Egerton, Jamie Foxx ve Jamie Dornan gibi isimlerin rol aldığı filmi Otto Bathurst yönetiyor.

    Robin Hood fragmanı 

  • 3

    Bizi Hatırla

    Ailenin halleri, kalabalığı, yalnızı, acıyla kavrulmuşu... Ama mutlaka aile demek birçok şey demek Çağan Irmak için... Ailelerimizle konuşamadığımız, ertelediğimiz, sakladığımız ne çok şey var. Bazen benim yerime konuştuğunu hissediyor ve mutlu oluyorum. Yaşadığım toprağın ruhuna uygun ailelerin hikayelerini, üstten bakmadan, ahlakçılıkta diretmeden anlatıyor. Bazen duygu, sınırdan taşıyor tabi. O da Çağan Irmak’ın imzası. Irmak bu kez, bir süre ihmal ettiği babası Eşref’i rahatsızlandıktan sonra yanına alan Kaan ve ailesinin hikâyesini anlatıyor. Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk, Binnur Kaya ve Sumru Yavrucuk oyuncu kadrosunda.

    Bizi Hatırla fragmanı 

  • 4

    Put Şeylere

    Put şeylere, Onur Ünlü’nün yeni bir sinema anlayışı yaratmak üzere başlattığı hareketin ilk filmi. Cesur bir yönetmen Onur Ünlü. Olanı olduğu gibi vermeyi, kurgusallığın abartılmaması gerektiğini, didaktik bir ruhun ve gözün yerine olağanlığın öne çıkmasının önemini vurguluyor. Tabi tüm bu dengeyi kurmaya çalışırken bütünlüğü bozmamak endişesiyle hareket ediyor. Derdi anlaşılmak değil, izleyende bir “duygu” yaratması. İstanbul'un Cihangir semtinde yaşayan bir grup sanatçının hayatlarına giren bir el kamerası nedeniyle iyice garip bir hal alan ilişkisini anlatan filmde Türkü Turan, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan, Öykü Karayel, Elit İşcan gibi isimler rol alıyor.

    Put Şeylere fragmanı 

  • 5

    Yaz

    80’ler... Sovyet Birliği’nde, düşmanların müziğini yapıyorsunuz diyenleri dinlemeden, gencecik adamlar ve kadınlar rock'n'roll ve blues’in dibine vuruyor. Iggy Pop ve Talking Heads gibi grupların plakları dinleniyor, rock mı new age mi diye tartışılıyor. Tam da o dönemlerde yetenekli müzisyen Viktor, şarkı yazarı Mike Naumenko ile tanışıyor. İşin içinde sadece müzik ve kültür yok, aşk da var. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan filmin yönetmeni Kirill Serebrennikov.

    Yaz fragmanı 

  • 6

    Muhtemel Aşk

    Berlin’de Altın Ayı için yarışan, festivalden Guild Film ve Ekümenik Jüri ödülleriyle ayrılan “Muhtemel Aşk” Alman Film Ödülleri’nde Franz Rogowski’ye En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Ona başrolde eşlik eden isim ise Sandra Hüller. Bir süpermarketin rafları arasında geçen modern çağ aşk hikayesi anlatan film, özgün müzikleriyle dikkat çekiyor. Geçmişini arkasında bırakarak toptan markette işe başlayan Christian ve şeker reyonunda çalışan Marion’un aşkını anlatan filmi Thomas Stuber yönetiyor.

    Muhtemel Aşk fragmanı 

  • 7

    Grinç

    ABD’de hasılat rekoru kıran animasyon mutlaka izlenmeli. Yeniyıldan, onun çoşkusundan, heyecanından, mutluluğundan, kısacası iyi hissettiren her şeyinden nefret eden ya da filmdeki adıyla “Gıcık” olan bu yeşil yaratığın hepimizin hayatında mutlaka karşılaştığı bir karakter olduğunu gerçeğini de unutmayın. En ufak ayrıntıyı kaçırmadan, her anından bir tat alacağınız animasyonu Scott Mosier ve Yarrow Cheney yönetiyor. Çocuğunuz olmasa bile, eşinizle dostlunuzla, illa ki izleyin!

    Grinç fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız