Keşfedilmeyi bekleyen mutfak: Çorum
Çorum'un İskilip dolması, keşkek, Çorum mantısı, kuru mantı, yırtma, şekerleme, sıkma baklavası ile keşfedilmeyi bekleyen zengin bir mutfağı var.
Haberler ntv.com.tr 22.03.2018 - 15:06
-
Birçoğumuzun sadece leblebisiyle tanıdığı Çorum'un İskilip dolması, keşkek, Çorum mantısı, kuru mantı, yırtma, şekerleme, sıkma baklavası ile keşfedilmeyi bekleyen zengin bir mutfağı var.
Fotoğraflar: Demet Argun Güngör -
-
İskilip dolması
-
İskilip dolması şehriye çorbası, sirkeli cacık, ve un helvasıyla birlikte sunuluyor.
-
-
İskilip dolması bakır kazanlarda 12 saat boyunca odun ateşinde pişiyor.
-
-
-
-
Sıkma baklava
-
-
Kuru mantı
-
Su böreği
-
-
Keşkek
-
Şekerleme
-
-
Mumbar dolması
-
Meyve turşusu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Keşfedilmeyi bekleyen mutfak: Çorum
-