Yeni trend Workation: Hem tatil hem iş yapın

Son bir yıldır hayatımızda birçok şeyin değiştiği gibi iş ve tatil alışkanlıklarımız da değişti. Şirketlerin çok büyük bir çoğunluğu evden çalışma düzenine geçti ve halen bu sistemle çalışmaya devam ediyorlar. Artık bilgisayarımızın ve iyi bir internet bağlantısının olduğu her yere ofis diyebilir hale geldik. Birçok kişinin uzaktan çalışma sistemine geçmesiyle birlikte 2021 'workation' konseptli tatillerin yılı olacak.

Haberler ntv.com.tr 01.04.2021 - 11:13

  • 1

    Peki hazır fiziksel olarak ofiste bulunmanız gerekmiyorken bunu işle tatili bir araya getirerek daha avantajlı bir hale getirmeye ne dersiniz? Son yıllarda yükselen “workation” trendi tam da bunu anlatıyor. 

  • 2
    İngilizce ‘work’ (iş) ve ‘vacation’ (tatil) kelimelerinin birleşiminden doğan bu tatil konsepti eskiden çok fazla kişiye uygun değilse bile artık (elbette seyahat kısıtlamalarının elverdiği ve gerekli önlemleri aldığımız sürece) evden çalışmaya başlayan herkesin hayata geçirebileceği bir plan.
  • 3

    Workation’ın en büyük avantajı tam zamanlı çalışmaya devam edeceğiniz için, size normal tatillere göre daha uzun süre konaklama olanağı tanıması.

  • 4
    Böylece bir yandan işinize devam ederken diğer yandan da tatile çıkmanın verdiği keyfi uzun uzun yaşamanız mümkün. Özellikle de genellikle evde geçirdiğimiz bir senenin ardından, biraz hava değişikliği hangimize iyi gelmez ki?
  • 5

    Ancak elbette tatil destinasyonu seçerken pandemi öncesinde olduğumuz gibi özgür değiliz. Örneğin yurt dışı seyahatleri planlarımız büyük oranda askıya alınmış durumda. Ancak neyse ki Türkiye bize tatil için fazlasıyla seçenek sunan bir coğrafyaya sahip. Bu da workation planlarına dahil edilebilecek çok fazla yer olması demek.

  • 6

    Workation’ın pandemi dönemindeki bir diğer avantajı da doğanın kalbinde, izole bir tatil yapmanızın mümkün olması. Örneğin Akdeniz ya da Ege kıyılarında, ailenizle mi yoksa tek mi gideceğinize bağlı olarak dilediğiniz büyüklükte bir ev kiralayabilir; deniz tatili ile işinizi beraber yürütebilirsiniz.

  • 7

    Daha kısa süreli bir workation planlıyorsanız, lüks kamp konseptli glamping tesislerini ya da bungalov otelleri de tercih edebilirsiniz. Ancak iyi bir internet bağlantısının ve rahatça çalışabileceğiniz bir alanın olup olmadığını gitmeden önce mutlaka kontrol etmelisiniz.

  • 8

    Stres seviyenizi düşürmek, rutininizi biraz olsun değiştirmek, üretkenliğinizi ve yaratıcılığınızı artırmak için workation ideal bir tercih olacak. Böylece işinizi bitirdiğinizde, bilgisayarınızı kapatıp televizyon karşısında koltuğa gömülmek yerine deniz kıyısında veya ormanda bir yürüyüşe çıkmak için kendinize bir şans tanımış olacaksınız.

    Kaynak: Brandlifemag.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız