Dünya Kupası'nda çeyrek final yolunu penaltılar açtı (İşte penaltı kurtarmanın matematiksel formülü)

'Dünya Futbolu'nun en büyük takımını tayin edecek turnuvanın heyecanı sürerken penaltı kurtarmanın formülünü bilim insanları açıkladı! İşte penaltı kurtarmanın matematiksel formülü...

Haberler ntv.com.tr 25.05.2018 - 12:49 Son Güncelleme : 02.07.2018 - 11:30

  • 1
    Rusya'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası gezegenimizin en iyi takımını tayin edecek.

    Rusya'da 14 Haziran'da başlayan 2018 Dünya Kupası'nda grup maçları, 28 Haziran'da oynanan maçlarla tamamlandı. 8 grupta ilk 2 sırayı alan 16 takım maçların berabere neticelenmesi ve uzatmalarda da eşitliğin bozulmaması halinde bir üst tura çıkmak için kozlarını penaltılarda paylaşacak.
  • 2

    Çeyrek finale çıkma mücadelelerinde İspanya Rusya ve Hırvatistan Danimarka mücadelelerinin kazananını penaltılar tayin etti.

    'Dünya Futbolu'nun en büyük takımını tayin edecek turnuvanın heyecanı sürerken penaltı kurtarmanın formülünü bilim insanları açıkladı.

  • 3

    Söz konusu denklem kalecinin, topun çizgiyi (XB) ve başlangıç pozisyonunu (XGK) geçtiği dikey hızı veya hızı (VGK) dikkate alıyor. Bu, topa vurma (TTCPT) ve kalecinin uçuşta olduğu süreye (TTCB) çarpmadan önce mevcut zamana bölünür.   

  • 4

    İLK ADIM KORUNAN METREKAREYİ KÜÇÜLTMEK

    Daha basit bir dil ile anlatmak gerekirse yaklaşık 18 metrekarelik kale, ancak kalecinin öne çıkması ile küçülüyor.
  • 5

    TOPU KURTARMAK İÇİN 0.4 SANİYE VAR

    Kalesini koruyan oyuncunun yaklaşık 100 kilometre hızla gelen topu 0.4 saniyede engellemesi gerekiyor.
  • 6

    TOP FERRARİ'DEN DAHA HIZLI GİDİYOR

    Mukayese yapılmasını kolaylaştırmak adına bilin insanları 0.4 saniyede 100 kilometre hıza sahip olan topun Ferrari'den daha hızlı giden bir araç gibi düşünülmesini öneriyor.
  • 7
    Bilim insanları bir kalecinin sağ veya sol köşeye uzanması için ise ortalama 0.6 saniyeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.
  • 8
    Aradaki 0.2 saniyelik fark nedeniyle uzmanlar penaltı atan futbolcunun alışkanlıkları, duruş öncesi hareketlerinin analiz edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
  • 9
    Zira topun gideceği köşeyi doğru tahmin etmek başarının temelini oluşturuyor. Aksi taktirde penaltıyı kullanan futbolcunun kötü atış yapmasını beklemekten başka seçenek kalmıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız