Havaalanında robot polis devriye atıyor: Singapur'dan bir ilk

Singapur, Changi havaalanında polis devriye robotlarını kullanmaya başladı. Beş yıldan uzun süren denemelerin ardından uygulamaya koyulan robot polisin, aşamalı olarak ülkenin çoğu yerinde konuşlandırılması planlanıyor.

Haberler NTV Haber 19.06.2023 - 11:14 Son Güncelleme : 19.06.2023 - 11:19

  • 1
    Singapur, Changi havaalanında robot polisler devriye atıyor. Her biri yaklaşık 1,7 metre boyunda olan robotlar, bir olay sırasında diğer polis ekiplerini bölgeye çağırabiliyor ve çevredekileri uyarabiliyor. Ayrıca üzerlerinde bulunan 360 derece döner kamerayı 2,3 metre yüksekliğe kadar ulaştırabiliyor. Böylelikle çok daha detaylı görüntüler elde ediyor.
  • 2

    POLİSİN HALKLA İLETİŞİMİNİ SAĞLIYOR

    Kameralar, sensörler, hoparlörler, gösterge paneli, flaş ve siren ile donatılan bu robotlar, otonom devriye yeneğine sahip ve polisin halkla doğrudan iletişim kurmasını sağlıyor.
  • 3

    2 AYDIR DEVRİYEDE

    Singapur Polis Kuvvetleri tarafından perşembe günü yapılan açıklamada robotlardan ikisinin Nisan ayından bu yana devriye operasyonlarının bir parçası olarak Changi Havaalanı 4. Terminal'de konuşlandırıldığını ve burada görev yaptıklarını söyledi.
  • 4

    OPERASYONEL VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

    Polis Müfettişi Lim Ke Wei, "Bu devriye robotları, görevli polislerimizin yanında özerk bir şekilde çalışarak hiçbir şeyin gözden kaçmamasını sağlıyor" dedi.

    Ayrıca müfettiş, "Robot teknolojisinin entegrasyonu, görevlilerimizin operasyonel verimliliğini ve yeteneklerini geliştirerek görevlerinde daha etkili olmalarını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

  • 5

    ROBOT TRAFİK POLİSİ DENENDİ

    Changi Airport Group, 2021'de peyzaj işlerini halletmek için robotik çim biçme makinelerini kullanıma sunarken, Changi Havaalanı'nda güvenlik hizmetleri sağlayan Certis şirketi, 2019'da park cezası yazamasa da devriye gezebilen bir robot trafik polisini denemişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız