Fulya Özdemir doğum gününde toprağa verildi

Antalya'nın Kaş ilçesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Fulya Özdemir'in cenazesi, "doğum günü"nde toprağa verildi.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 26.10.2016 - 17:25 Son Güncelleme : 26.10.2016 - 17:29

  • 1
    Ankara'da bulunan Karşıyaka Mezarlığı'na getirilen Özdemir'in (29) cenazesini ailesi ve yakınları gözyaşları içinde karşıladı. Bu sırada "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu"na üye bir grup kadın, Fulya Özdemir'in fotoğraflarını taşıyarak, cinayete tepki gösterdi.
  • 2

    Baba Eyvaz Özdemir, kızının bugün doğum günü olduğunu ve böylesi bir günde onu son yolculuğuna uğurlamanın acısını yaşadığını dile getirdi.

    Ailesi ve yakınlarının kıldığı cenaze namazı sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Nazan Özdemir'i de yakınları teskin etmeye çalıştı. Namazın ardından Özdemir'in cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

  • 3

    "BUGÜN HESAPLAŞMA GÜNÜ"

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fulya Özdemir'in babası Eyvaz Özdemir, kızının Ankara doğumlu olduğunu ve uzun yıllar İsviçre'nin Zürih kentinde yaşadığını belirtti.

    İsviçre ve Türk vatandaşlığı bulunan kızının Zürih'te bankacı olarak çalıştığını ve işinden memnun olmadığı için geçen yıl Kaş yakınlarında kiraladığı villaya yerleştiğini ifade eden baba Özdemir, burada cam süs eşyaları üretmek için bir atölye kurduğunu söyledi.
  • 4
    Kızı ile bu yıl ağustos ve eylül ayında iki kez bir araya geldiğini anlatan Eyvaz Özdemir, cinayet zanlısı olarak tutuklanan Atilla Matka'yı da bu ziyaret sırasında gördüğünü kaydetti.

    Kızına söz konusu kişinin kim olduğunu sorduğunu ve "Pek gözüm tumadı" dediğini aktaran Özdemir, "Bu, benim ufak tefek getir götür işlerimi ve bazı elektrik problemlerimi yapıyor, dostane bir ilişkimiz var" yanıtı aldığını dile getirdi.
  • 5
    Kızına söz konusu kişinin kim olduğunu sorduğunu ve "Pek gözüm tumadı" dediğini aktaran Özdemir, "Bu, benim ufak tefek getir götür işlerimi ve bazı elektrik problemlerimi yapıyor, dostane bir ilişkimiz var" yanıtı aldığını dile getirdi.
  • 6
    Kızı Fulya'nın cinayet zanlısı Matka'nın sabıkalı olduğunu bildiğini vurgulayan baba Özdemir, kendisini bu konuda uyardığında ise "Her insan hata yapabilir. Her insana bir şans verilmesi lazım. O da artık bir pişmanlık duymuş. Ben çok tehlikeli görmüyorum" şeklinde yanıt verdiğini kaydetti.
  • 7
    Cinayetin işlendiği gün kızı ile saat 13.30 sularında WhatsApp üzerinden görüştüğünü anlatan Eyvaz Özdemir, söz konusu görüşmeye ait cep telefonundaki ses kayıtlarını da dinletti.
  • 8
    Kızının bir süre önce 30 bin TL borçlandığını ve bu süreçte tuzağa düşürüldüğünden şüphelendiğini anlatan Özdemir, Fulya'nın çok iyi günlük tuttuğunu belirterek, günlüğünde cinayete kurban gittiği 15 Ekim gününe ait, "Bugün Atilla, Ö. ve patronla hesaplaşma günü" diye bir not düştüğünü aktardı.
  • 9

    ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

    Cinayet şüphesiyle aranan Atila Matka ise önceki gün gece Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Karıştıran Beldesi'nde jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Şüpheli Matka, saklandığı evde kendisine yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen dayısı İsmail Ç. ile gözaltına alındı. Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen Atila Matka tutuklanırken, İsmail Ç. ise serbest bırakıldı.
  • 10
    Katil Atilla Matka verdiği ifadede, "Beni artık istemediğini, ayrılmamız gerektiğini söyledi. Beni reddetti. Beni tehdit etti. Buna çok sinirlendim. Hatırlamağım kadar kafasına defalarca, şuursuzca vurdum. Sinirden ben de bayılmışım.
  • 11
    Bir süre sonra uyandığımda Fulya'nın öldüğünü gördüm. Şaşkınlık içinde yer aradım. Battaniyelere sararak olay yerine götürdüm. Burada karnından defalarca bıçakladım. Tekrar battaniyeye sararak, üstünü taşlarla kapattım. Daha sonra oradan ayrıldım. Fulya'nın arabasını evinin önüne bırakarak, telefonumun sim kartını parçalayarak Kaş'tan ayrıldım. Lüleburgaz'a geldim" dedi.
  • 12

    İsviçre'nin Zürih kentinde yaşayan İsviçre ve Türk vatandaşlığı bulunan Fulya Özdemir, geçen yıl Kaş merkezdeki Çukurbağ Yarımadası'nda kiraladığı villada yaşamaya başlamıştı. 

  • 13
    Özdemir'in cesedi 15 Ekim'de üzeri taşlarla kapatılmış, battaniyeye sarılı halde bulunmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız