Başbakan Binali Yıldırım'dan Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğine ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 22.12.2016 - 17:23

  • 1
    Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndekiOrman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'nin kardından Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğine gitti.
  • 2
    Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, silahlı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle taziye ziyaretinde bulunan Yıldırım'ı büyükelçilikte Rus yetkililer karşıladı.
  • 3
    Başbakan Yıldırım, Karlov'un resminin bulunduğu kürsüye karanfil bıraktı.
  • 4
    Yıldırım, elçilikte açılan taziye defterine şunları yazdı:

    "Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov'u elim bir terör saldırısında yitirmenin acısını yürekten hissediyorum. Bu alçak suikast ile Türkiye ve Rusya arasındaki kapsamlı ilişkileri ve iki millet arasındaki beşeri köprüleri yıkmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacak, suçlular tek tek tespit edilip layık oldukları cezaya çarptırılacaktır.
  • 5
    Müstesna bir dönemde, başarı ile yürüttüğü görevi süresince Rusya ile ilişkilerimize büyük katkılarda bulunan Karlov, artık Türk-Rus dostluğunun ebedi simgesi olmuştur. Acımız derin. Türkiye ve Rusya iş birliğini, halkımızın ortak çıkar ve beklentileri doğrultusunda geliştirme azim ve kararlılığımız her zamankinden daha güçlüdür. Şahsım, hükümetim ve Türk milleti adına başta Büyükelçi Karlov'un değerli ailesi ve yakınları olmak üzere tüm dost Rus halkı ve hükümetine en kalbi taziyelerimi sunuyorum."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız