Rusya-Ukrayna savaşında bilmeniz gerekenler  

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının 17. gününde bölgeden haberler gelmeye devam ederken, savaşın yansımaları da sürüyor. İşte halihazırda devam eden savaş ile ilgili bugün bilmeniz gerekenler..  

Haberler ntv.com.tr 12.03.2022 - 13:20

  • 1

    Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, saldırılar ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor.

    12 Mart itibarıyla çatışmalar Kiev'in kuzeybatısında şiddetlenirken Rus kara kuvvetleri Ukrayna'nın başkentinin merkezinden 25 kilometre uzakta toplandığı belirtiliyor.

  • 2

    Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, kuşatma altındaki liman kenti Mariupol'dan Zaporizhzhia'ya kadar bombalanan şehirlerde binlerce insan için insani koridorun faaliyet göstermesini umduğunu söyledi.

  • 3

    SAVAŞ

    Yetkililer yaptıkları açıklamada, Mariupol'un durumunun kritik olduğunu, bombardıman ve 12 günlük abluka nedeniyle ölenlerin sayısının bin 600'e yaklaştığını söyledi.

  • 4

    İngiltere ise yaptığı açıklamada, Rus hava ve füze güçlerinin Ukrayna'nın batısındaki Lutsk ve Ivano-Frankivsk kentlerini vurduğunu açıkladı.

  • 5

    EKONOMİ VE YAPTIRIMLAR

    İtalya’da Başbakanlık ofisi, iş insanlarının AB yaptırım listesine alınmasından birkaç gün sonra, polisin Rus milyarder Andrey Igorevich Melnichenko'ya ait bir süper yat ele geçirdiğini söyledi.

  • 6

    ABD, Rusya'ya karşı tedbirlerini artırırken, Washington yönetimi kalkınma fonlarını kapatarak, Rus deniz ürünleri, alkol ve elmas ithalatını yasakladı. Bununla birlikte ABD, Putin'in sözcüsü ve milletvekillerinin üç aile üyesi olan milyarder Viktor Vekselberg'e yaptırım uyguladığını aktardı.

  • 7

    Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, AB, Moskova'nın "en çok gözetilen ulus" ticaret statüsünü askıya alma, kripto varlık kullanımını kısıtlama, AB'nin Rusya'ya lüks mal ihracatını, demir ve çelik mal ithalatını yasaklama konusunda Washington'a katılacağını duyurdu.

  • 8

    MEDYA

    Facebook yaptığı açıklamada, kullanıcıların Rusya'nın saldırısına karşı muhalefetlerini dile getirmelerine izin vermek için içerik politikasında yalnızca Ukrayna için geçici bir değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

    Moskova ise, şirketin "Rus işgalcilere ölüm" gibi paylaşımlara izin vereceğini açıklamasının ardından ceza davası açtı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız