Zelenski’den yüzlerce mayını tespit eden köpeğe devlet nişanı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Patron adlı bomba koklayan bir köpeğe devlet nişanı verdi. Ukrayna hükümeti, Jack Russell teriyeri cinsi köpeğin yüzlerce mayın tespit ettiğini bildirdi. Patron, aynı zamanda savaş başladığından beri Instagram'da 210 bin takipçisi olan bir sosyal medya fenomeni haline geldi.

Haberler ntv.com.tr, Reuters 09.05.2022 - 10:13 Son Güncelleme : 09.05.2022 - 11:39

  • 1

    Ukrayna'nın uzman mayın koklama köpeği Patron, başkent Kiev'de düzenlenen bir basın toplantısıyla Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından onurlandırıldı ve ülkenin son madalyalı kahramanlarından biri oldu.

  • 2

    250'DEN FAZLA MAYINI BULDU

    Ukrayna hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, iki yaşındaki Jack Russell teriyeri, Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana Çernihiv'de 250'den fazla Rus patlayıcısının tespit edilmesine yardımcı oldu.

  • 3

    TRUDEAU İLE BİR ARAYA GELDİ

    Patron, madalya kendisine sunulurken havladı ve kuyruğunu salladı. Ayrıca, dün Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ve toplantıda hazır bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de bir araya geldi. Trudeau, Patron'a verecek bir yiyecek için ceplerini ararken görüntülendi.

    Ukrayna Devlet Acil Servisleri tarafından yayınlanan bir Telegram gönderisinde, “Sayın Trudeau, onun en sevdiği peynirden bir parça bulamamasına rağmen, Patron Ukrayna'nın gerçek bir dostuyla tanıştığı için son derece mutluydu" denildi.

  • 4

    Diğer taraftan, Zelenski Ukraynalı mayın imha ateş teknisyenlerine de madalya verdi. Reuters'in bildirdiğine göre, bunlar arasında Patron'un sahibi Sivil Koruma Servisi'nden Binbaşı Myhailo Iliev de vardı.

  • 5

    Zelenski, “Bugün, şimdiden mayınlarımızı temizleyen Ukraynalı kahramanları ödüllendirmek istiyorum. Kahramanlarımızla birlikte, sadece patlayıcıları etkisiz hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda çocuklarımıza gerekli güvenlik kurallarını öğretmeye de yardımcı olan harika Patron’a da teşekkür ediyorum” dedi.

  • 6

    SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU

    Öte yandan Patron, 210 binden fazla Instagram takipçisi ile dünya çapında bir sosyal medya fenomeni haline geldi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız