Forrest Fenn'in hazinesini buldu, hayatı karıştı

Milyarder Forrest Fenn tarafından 2010 yılında saklanan içinde 1 milyon dolarlık altın ve değerli antika eşya dolu hazine sandığını bulan kişi önce güvenlik nedeniyle evini terk etti sonra hakkında sahtekarlık davası açıldı. Üstelik bu dava yüzünden adı tüm dünyaya açıklanmış oldu.

Haberler 09.12.2020 - 10:08

  • 1
    ABD'li sanat simsarı Forrest Fenn 2010'da içinde 1 milyon dolarlık altın ve mücevherlerin olduğu bir sandığı Montana, Wyoming, Colorado ve New Mexico'yu kaplayan Rocky Dağları'nda toprağa gömdü. Ardından çıkardığı otobiyografi kitabına hazinenin yerini tarif eden şifreli bir şiir koydu. 350 bin kişi hazineyi aradı. Hatta 5 kişi bu uğurda öldü. Olayın bir aldatmaca olduğu bile iddia edildi.

  • 2
    Forrest Fenn 7 Haziran'da 10 yılınsonunda hazinenin bir erkek tarafından bulunduğunu açıkladı. Forrest Fenn hazineyi kimin bulduğunu söylemezken nereye gömdüğünü de açıklamadı. Bu durum, sahtekarlık iddialarını daha da körükledi.
  • 3
    Forrest Fenn hazine bulunduktan 1 ay sonra 90 yaşında öldü. Aynı dönemde mahkemeye başvuran bir kişi “Jonathan Stuef adlı tip öğrencisi, benim e-postalarımı hackleyerek hazineyi buldu” iddiasında bulundu.

  • 4
    Davanın geçtiğimiz günlerde kabul edilmesiyle, hazineyi bulan kişinin adı duyurulmuş oldu. Jonathan Stuef hazineyi bulduğunu doğruladı fakat "Hiçbir teknolojik alet kullanmadım" diyerek dolandırıcılık iddialarını reddetti.
  • 5
    Ancak hazineyi nasıl bulduğunu açıklamadı. Bu dava, Jonathan Stuef'in hazineyi bulduktan sonra yaşadığı ilk sıkıntı değil.
  • 6
    Jonathan Stuef güvenlik endişesiyle kapısında korumaların olduğu bir binaya taşındığını ve 'ekstra önlemler almak zorunda kaldığını söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız