İstismarla suçlanan hapisteki Ghislaine Maxwell gardiyanlar tarafından taciz edildiğini iddia etti

Cinsel taciz ve çocuk istismarı suçlarıyla tutuklandıktan sonra cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’e fuhuş ağında yardımla suçlanan eski sevgilisi Ghislaine Maxwell’in avukatı, Britanyalı sosyetik ismin gardiyanlar tarafından tacize uğradığını ve hapishanede saçlarının döküldüğünü öne sürdü.

Haberler ntv.com.tr 18.02.2021 - 07:01 Son Güncelleme : 18.02.2021 - 07:04

  • 1

    SERT HAPİSHANE KOŞULLARI ELEŞTİRİSİ

    Cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’in eski sevgilisi ve fuhuş işlerindeki ortağı Ghislaine Maxwell’in avukatı Bobbi Sternheim, önceki gün Manhattan Federal Mahkemesi’ne yazdığı mektupta sert hapishane koşullarını eleştirdi.

    Fuhuş için insan kaçırma suçu yöneltilen 59 yaşındaki eski sosyetik isim, Manhattan Federal Mahkemesi’nde 35 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmayı bekliyor. 

  • 2

    Geçen yıldan beri New York'taki Metropolitan Gözaltı Merkezi’nde tutulan Maxwell, kısa süre önce hapishane bilgisayarlarını "çok yavaş" diye eleştirerek kişisel dizüstü bilgisayarına erişim talep etmişti.

    New York Post tarafından elde edilen mahkeme belgelerinde, Yargıç Alison Nathan'a gönderilen dilekçe ortaya çıktı.

  • 3

    "TACİZE UĞRADI, TEHDİT EDİLDİ"

    Avukat Sternheim, Yargıç Alison Nathan'a hitaben şunları yazdı:

    "Bayan Maxwell, daha önce yüzlerce mahkumu korumaya alışmış, ancak şimdi dikkatlerini yalnızca saygıdeğer, orta yaşlı bir kadın tutukluya odaklayan bir güvenlik görevlisi grubunun insafına bırakılmaya devam ediyor. Son zamanlarda Bayan Maxwell, güvenlik kamerasının görüş alanı dışında kalan tecrit hücresine yerleştirildi ve bir arama sırasında fiziksel olarak tacize uğradı. Olayı yakalamak için kameranın kullanılmasını istediğinde bir gardiyandan ‘hayır’ cevabını aldı. Bayan Maxwell kötü muameleyi bildireceğini söylediğinde disiplin cezası ile tehdit edildi."

  • 4

    "SAÇLARI DÖKÜLDÜ, UYKUSUZLUK SORUNU VAR"

    Avukat, Maxwell’in hapishane koşulları nedeniyle kilo verdiğini, saçlarını kaybettiğini ve konsantre olma yeteneğini kaybettiğini ileri sürdü. Sternheim ayrıca, hapishane gardiyanlarının her 15 dakikada bir kontrol ettiği Maxwell'in uykusuzluk sorunu çektiğini iddia etti.

  • 5

    HÜCRE HAPSİNDE

    Mektupta bildirildiğine göre, Maxwell'in yanındaki gardiyanın kamerada olmasını istemesine yanıt olarak bir süpürgeyle duşu fırçalaması emredildi. Sternheim mektupta Maxwell’in "225 gündür fiilen hücre hapsinde tutulduğunu ve her hareketini yakalamaya adanmış bir kamerayla günde 24 saat iki ila altı gardiyan tarafından izlendiğini" söyledi.

  • 6
    Maxwell, 1990'ların ortalarında pedofil milyarder Jeffrey Epstein için en küçüğü 14 yaşında olan 18 yaş altı kızları cinsel istismar için işe aldığı suçlamasıyla Temmuz 2020'de tutuklandı.
  • 7
    The Sun gazetesi, Temmuz 2020'de, Maxwell'in hapishanede "depresif bir yalnızlık içinde" olduğunu ve mahkum arkadaşları tarafından "kibirli zengin bir sürtük" olarak damgalandığını yazdı.
  • 8
    Fuhuş işlerinde ortağı olduğu ileri sürülen eski sevgilisi Jeffrey Epstein ise 2019'da yargılanmayı beklerken hücresinde kendini öldürmüştü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız