Jeff Bezos ile Mackenzie Bezos'un boşanma kararında Donald Trump'ın parmağı mı var?

Dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos (54) ile eşi Mackenzie Bezos'un (48) boşanma kararının yankısı sürüyor. Dünya borsalarını yakından ilgilendiren bu ayrılık açıklamasının arkasında Bezos ile arası kötü olan Donald Trump'ın parmağı olduğu öne sürülüyor. Bunun nedeni ise Bezos ile Lauren Sanchez (49) aşkını ortaya çıkaran fotoğrafların, ABD Başkanı'nın yakın arkadaşı David Pecker'ın CEO'su olduğu National Enquirer (NE) dergesinin yayınlaması.

Haberler 12.01.2019 - 09:48

  • 1
    Dünyanın en zengin adamı, Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos’un boşanmasını ABD Başkanı Donald Trump yanlısı National Enquirer (NE) magazin dergisi mi hızlandırdı?
  • 2
    CNN Online’a göre dergi beş aydır Bezos’u ‘5 eyalette 40 bin mil’ takip etti. Bu takip sonuç verdi ve Bezos’un sevgilisini 65 milyon dolarlık özel jetiyle egzotik yerlere götürdüğüne dair kanıta ulaşıldı. Bu kadın da, Fox televizyonunun Los Angeles’taki eski haber sunucularından Lauren Sanchez’di (49).
  • 3
    National Enquirer'ın perşembe günü fotoğrafları yayınlayacağının anlaşılması üzerine Bezos ve 25 yıllık eşi McKanzie Bezos çarşamba günü boşanma duyurusunu yaptı.
  • 4
    ABD basını ise açıklamanın ardından şu soruyu sormaya başladı: ‘Boşanma kararının ardında siyasi bir hesaplaşma mı var?’ Bunun sorunun gündemde olmasının ise iki nedeni var.
  • 5
    Herkesi bildiği gibi Bezos ile Trump'ın arası iyi değil. Bunun başlıca nedeni ise 137 milyar dolar kişisel serveti olan Bezos'un 2013 yılından bu yana sahibi olduğu Washington Post gazetesinin Trump’ı hedef alan yayınlar yapması. Öyle ki Trump daha önce hem Amazon’u hem de kişisel olarak Bezos’u Twitter’dan eleştirmişti.
  • 6
    Diğer neden ise ABD Başkanı'nın yakın arkadaşı David Pecker'ın CEO'su olduğu National Enquirer (NE) dergesinin ihanet haberin peşine kararlı bir şekilde düşmesi ve yayınlaması.
  • 7
    CNN’e konuşan bir kaynak, “Enquirer’ın bu işin peşine ‘Bezos düşmanı’ olarak düştüğünü iddia etmek gerçeklikten uzak. Dünyanın en zengin adamı olduğu ve habere değer bir konu olduğu için takip edildi” dedi.
  • 8
    Başka bir kaynak da derginin onca skandal sonrasında itibarını geri kazanmak için bu haberin peşine düşmüş olabileceğini savundu.
  • 9
    Bezos çiftinin yaşadığı Washington eyaleti, evlilik sonrasında oluşan servetin eğer evlilik öncesi bir anlaşma yoksa ikiye bölünmesini öngörüyor. Bezos, Amazon şirketindeki yüzde 16’lık hissesinin yarısını eski eşine devretmek zorunda kalabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız