MacKenzie Scott'ın serveti 8.6 milyar dolar bağışa rağmen erimiyor

Dünyanın en zengin 21'inci insanı olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un eski eşi Mackenzie Scott hayır işlerine ağırlık vermeye devam ediyor. Ancak 12 ayda 8.6 milyar dolar bağış yapan Scott'ın serveti Amazon hisselerinin değer kazanması nedeniyle hiç erimiyor

Haberler 22.11.2021 - 09:06

  • 1
    2019 yılında Jeff Bezos’tan boşanma kararı alan MacKenzie Scott, boşanma sürecinde Amazon’un yüzde 4 hissesinin sahibi olurken yaklaşık 60 milyar dolarlık bir malvarlığı elde etti.
  • 2

    Forbes dergisi tarafından hazırlanan listelere göre dünyanın en zengin 21’inci insanı olarak kayıtlara geçen Scott, elde ettiği parasını tamamen tükenene kadar yardım işlerine harcayacağının sözünü vermişti.
  • 3
    Bu yılın Haziran ayına kadar geçen 12 aylık süreçte farklı kurum ve kuruluşlara yaklaşık 8.6 milyar dolar bağışlayan Scott’ın malvarlığı, corona vidüs sürecinde e-ticaretin değer kazanması Amazon’un hisselerinin değerlenmesiyle birlikte bu kadar yüklü bir bağışa rağmen neredeyse hiç azalmadı.

  • 4
    51 yaşındaki Scott’ın parayı nasıl bir başvuru sürecinde dağıttığı henüz bilinmezken Alaska Native Heritage Centre isimli yerlileri koruma ve destek vakfına ve Triangle Project isimli Cape Town merkezli LGBT gruplarını destekleyen bir derneğe paraların verildiği ve Cal Poly Üniversitesi’ne de para yardımı yapıldığı kaydedildi.
  • 5
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız