Balenciaga'dan 2 bin euro'ya 'araba paspası' etek

Balenciaga’nın alışılmışın dışındaki tasarımıyla dikkat çeken eteği sosyal medyada geniş yer buldu. Araba paspasına benzeyen etek 2 bin euro'yu aşan fiyatıyla da şaşırtıyor.

Haberler ntv.com.tr 03.11.2017 - 10:05

  • 1

    İlginç tasarımlarıyla dikkat çeken Paris merkezli lüks giyim markası Balenciaga, bu yıl da dikkatleri üzerine çekti. Yaklaşık 2050 €’ya satışa çıkarılan etek firma tarafından sosyal medyada paylaşıldığı anda yankı buldu.

  • 2

    ARABA PASPASINA BENZETİLDİ

    Siyah, yeşil ve gümüş gibi renk seçenekleriyle satışa sunulan etek araba paspasına benzetildi.

  • 3

    Independent , 2017 sonbahar/kış koleksiyonunda yer alan etek hakkında, “Üzerine bir paspas giymek istemeyenleri marka düşünmüş ve logosunu ön tarafta görünür bir şekilde koymuş neyse ki. Bu aksesuar bir paspas mı yoksa giyim ürünü mü akılları karıştırıyor” yorumunda bulundu.

  • 4

    Sosyal medya üzerinden etek için, “Kendi paspasınızdan nasıl etek yaparsınız” konulu makaleler ve videolar yayılırken, İngiltere’nin çok takip edilen Twitter hesabı Money Saving Expert’in etek ile paspası fiyat karşılaştırması yaptığı tweet çok paylaşıldı. Balenciaga ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

  • 5

    İtalyan perakendeci Balenciaga daha önce de , IKEA mağazalarında müşterilerin cüzi bir ücret karşılığı (0.99 dolar) satın alabildiği ve alışverişleri sırasında kullandığı "Frakta" adındaki mavi renkli, büyük el çantalarının neredeyse birebir aynısını özel tasarım bir çanta olarak 2 bin 145 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkarmıştı. 

    LÜKS ÇANTALAR BU KÖYDEN ÇIKIYOR İZLE

  • 6

    Balenciaga’nın çantayla yaptığı fotoğraf çekimlerinde kullandığı fonlar da neredeyse IKEA’nın kullandığıyla aynıydı. Daily Mail'in haberine göre bu benzerliğin farkına varan IKEA, kendini sosyal medyada Balenciaga’yla tatlı bir atışmanın içerisinde bulmuştu. 

  • 7
    IKEA’nın yurt dışı Twitter hesapları Balenciaga’nın 2 bin dolarlık çantasının yaptığı her şeyi ve daha fazlasını Frakta’nın yapabileceğini ve çantasının İtalyan perakendecinin belirlediği fiyatın çok altında satıldığına gönderme yaparken Balenciaga’yı bir parça ti'ye alan içerikler yayınlamıştı.
  • 8

    Onlardan biri de "IKEA’nın meşhur alışveriş çantası Frakta’dan fazlasıyla esinlenilen Balenciaga çantaya 2,145 USD ödeyerek sahip olabilirsiniz. Ama IKEA'dan sadece 0.99 dolara almanız mümkün." şeklinde ifadelerin yer aldığı bu espriydi.

  • 9
    Orjinal çanta tasarımının IKEA'ya ait olduğunu belirten bir bildiri de yayınlayan İsveç mobilya devi, Frakta'yı Balenciaga'dan nasıl ayırt edebileceğinize maddeler halinde dikkat çekiyor. İşte o bildiriden maddeler...
  • 10
    Çantanızın orijinal bir IKEA Frakta olduğunu nasıl anlarsınız?

    1) Sallayın. Eğer hışırdıyorsa, orijinaldir.
    2) Çok kullanışlıdır. Hokey eşyaları, tuğla ve hatta su bile taşır.
    3) Pisliğin içine atın. Gerçek bir Frakta kirlendiğinde yalnızca bahçe hortumuyla yıkayarak temizlenebilir.

  • 11
    4) Katlayın. Çantanızı küçük bir cüzdan ebatlarına varıncaya kadar katlayabiliyor musunuz? Eğer cevap evet ise, tebrikler.
    5) İçine bakın. Orijinal çantanın içinde özgün IKEA etiketi bulunur.
    6) Fiyat etiketi. Yalnızca 0.99 dolar.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız