İranlı yönetmen Asghar Farhadi öğrencisinin belgeselini çalmakla suçlanıyor

İranlı yönetmen Asghar Farhadi, 2021’de Cannes ödülü kazandığı ‘A Hero’ filmini bir öğrencisinden çalmakla suçlanıyor.

Haberler ntv.com.tr 06.04.2022 - 10:07 Son Güncelleme : 06.04.2022 - 10:09

Oscar ödüllü ünlü yönetmen Ashgar Farhadi, Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü aldığı ‘A Hero’ filmini bir öğrencisinin belgeselinden çaldığı iddiasıyla suçlanıyor.

Yönetmenin eski bir öğrencisi olan Azadeh Masihzadeh, yönetmenin 'A Hero' filminin senaryosunu ‘All Winner All Losers' adlı belgeselinden çaldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. 

Farhadi'nin hem yazıp hem yönettiği 'A Hero' dünya çapında 2 milyon dolar gişe yapmıştı. İran mahkemesinin yönetmeni suçlu bulması halinde, Farhadi'nin hapishaneye girme veya filmden kazanılan tüm kazançtan men edilme ihtimali var.

2017 yılında 'Satıcı' (The Salesman) filmiyle Oscar'da 'En İyi Yabancı Dildeki Film' ödülüne aday olan 50 yaşındaki yönetmen, o dönem ABD  Başkanı olan Donald Trump'un Müslüman ülkelere koyduğu vize kısıtlamasını protesto ederek törene katılmayı reddetmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız