BMW M3'te yenilikler

Spor otomobil "Başlatma - Durdurma" özelliğine ve daha spor ayarlara sahip Competition paketi seçeneğine kavuşuyor.

Haberler 15.02.2010 - 15:24

M3’ün üç gövde tipine de, yakıt tüketimini azaltan otomatik Başlatma-Durdurma sistemi eklendi, tek kapılı ve üstü açık modeller LED arka lambalara kavuşurken coupe ve sedan’a aracın tepkilerini keskinleştiren Competition paketi uygulanabiliyor.

BMW M3’ün 420 beygir gücündeki 4 litrelik yüksek devirli V8 motoru araç durduğu zaman motoru kapatan bir başlatma-durdurma fonksiyonunun eklenmesinden yararlanacak.

Başlatma-Durdurma sistemi hem standart 6 vitesli mekanik şanzımana sahip araçlarda, hem de Drivelogic içeren M çift debriyajlı şanzımanla beraber kullanılabiliyor, bu da M3’ü bu teknolojiyi otomatikleştirilmiş bir mekanik şanzımanla birlikte kullanan hibrit olmayan ilk BMW yapıyor.

BMW başlatma-durdurma sisteminin BMW M3’ün ortalama yakıt tüketimini ve CO2 seviyelerini yüzde 8’e, bir başka deyişle kilometre başına 24 gram kadar düşürdüğünü iddia ediyor.



Bavyeralı otomobil üreticisi M3 coupe’nin ve sedan’ın artık 7 vitesli M çift debriyajlı şanzımanla 100 km’de 11.2 litre, 6 vitesli mekanik şanzımanla ise 100 km’de 12.4 litre ortalama yakıt tüketimi elde ettiğini söylüyor.

BMW coupe ve sedan M3’ler için seçenek olarak Competition Paketi, karbon-fiber arka spoiler ve ön tampon uçlarından oluşan aksesuarlar sunuyor. Competition Paketi yaklaşık 10 mm alçaltılmış bir süspansiyon ve 9 x 19 inç büyüklüğünde farklı tasarım hafif alaşım jantlardan, spor modu içeren EDC elektronik amortisör kontrolünden oluşuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız