6 ayda 45 kilo verdi

İstanbul'da yaşayan Mine Şen, insülin direnci nedeniyle bir türlü veremediği kilolarından tohum diyetiyle kurtuldu. 6 ayda 45 kilo zayıflayan Şen, 52 bedenden 38 bedene düştü.

Haberler ntv.com.tr 07.11.2016 - 15:04

Mine Şen ve Beslenme Uzmanı Gülşen Altın
41 Yaşındaki Mine Şen iki çocuğu olmasına rağmen bitmeyen bir hamilelik yaşıyor gibiydi. Ne abur cubur yiyiyor ne de aşırı yemek tüketiyordu. Ancak insülin direnci nedeniyle durmadan kilo alıyordu.

Özellikle göbek bölgesinde yoğunlaşan yağ nedeniyle sokakta onu görenler ya hamile sanıyor ya da toplu taşımaya bindiğinde ona yer veriyorlardı.

“SANKİ BİTMEYEN BİR HAMİLELİK YAŞIYORDUM”

Sanki bitmeyen bir hamilelik yaşıyordum diyen Mine Şen, tedaviye başlama kararını şu sözlerle anlattı, yaşadıklarını özetledi: 

“Bana göre sanal hamile ama dışarıdan hamile gibi görünüyordum. Mesela bir sınava yetişmeye çalışıyordum kızım sen hamilesin niye koşuyorsun çocuğunu düşünmüyor musun? dediler. Kendimi çok kötü hissettim ve artık bir şeyler yapmam gerektiğine karar verdim.”

Mine Şen’i en çok etkileyen olaylardan biri de girdiği bir mağaza çalışanının kendisinin ne alacağını bilmeden “Hanımefendi burada sizin bedeninize uygun bir kıyafet yok“ demesi oldu. Şen, şimdi gülerek anlattığı olaylar üzerine Beslenme Uzmanı Gülşen Altın’a başvurdu.

6 AYDA 45 KİLO VERDİ

Mine Şen, 6 ay önce Beslenme Uzmanı Gülşen Altın kontrolünde tedaviye başladı. Beslenme uzmanı Altın, Şen’e insülin direncine uygun bir beslenme tablosu oluşturdu. “Ben liste peşinde koşmadım. Kaşık hesabı yapmadım. Neyi neyle yemem gerektiğini öğrendim. Neyin kalorisi fazla neyle yersem artar gibi. Kısacası dersimi iyi çalıştım” diyen Şen, 6 ayın sonunda Mine Şen, ameliyatsın tam 45 kilo verdi. Ve 56 bedenden 38 bedene düştü.

Mine Şen

ÖNEMLİ OLAN AÇ KALMAMAK

Beslenme Uzmanı Gülşen Altın, Mine Şen’in zayıflama sürecini anlattı. Altın, “Öncelikle Mine Hanımın insülin değerlerini normale çektik. Daha sonra yeme alışkanlıklarını değiştirdik. Önemli olan bütün gün aç bırakmamak. Bu zor geliyor diyet uygulayanlara, korkuyorlar. Ama biz neyi neyle yemeleri gerektiğini öğrettik. O zaman zaten sınır koymaya gerek kalmıyor. Ana öğünlere özen gösteriyoruz. Ara öğünlere o zaman gerek kalmıyor” dedi.



TOKLUK HİSSİNİ TOHUMLARLA SAĞLADILAR

Beslenme uzmanı Altın, insülin direncinden dolayı Mine Şen’in sürekli açlık hissettiğini diyet sırasında bu hissini gidermek için tohumlardan faydalandıklarını da anlattı. Altın, “İnsülin direnci olan bir kişinin diyet sırasında ara öğünlerden uzak durması gerek. Ancak açlık hissini de yok etmemiz için tokluk hissi veren zerdeçal, şalgam ve kırmızı turp tohumunu öğünlerde kullandık. Böylece insülin direnci olanlar kilo veremez söylemlerini de ortadan kaldırmış olduk” dedi.

Mine Şen 6 ay süren tedavisinin sonuna geldi. 56 bedenden 38 bedene düşmenin mutluluğunu yaşayan Şen insülin direncinden dolayı kilo veremeyeceğini düşünenlerin ümitlerini kırmamaları gerektiğini ve asla pes etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız