Bin bağış, bin hayat

Yeryüzü Doktorları’nın yetersiz beslenme tanısı konan bebeklere tıbbi mama sağladığı ‘Bebekler Aç’lığa Dayanamaz’ kampanyasında binin üzerine anne ve bebeğe ulaşıldı.

Haberler 23.08.2013 - 12:41

Yeryüzü Doktorları, ‘Bebekler Aç’lığa Dayanamaz’ kampanyası ile Nijer’de yaşayan binin üzerinde anne ve bebeğe yardım etmenin sevincini yaşıyor. Bağışlarla 100 günlük tıbbi gıda temin edildi. Anne, Çocuk ve Beslenme Sağlığı Merkezleri projesi, kapsamında tıbbi yardım almadan beslenemeyecek duruma gelmiş bebekler ve bebekleri ile birlikte açlığın pençesine düşmüş annelere tıbbi gıda takviyeleri ve mamalar dağıtılıyor.

Birleşmiş Milletler’e göre şu an dünyanın bir numaralı sağlık sorunu yetersiz beslenme. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ise yılda yaklaşık 10 milyon bebek 5 yaşına varamadan açlıktan ölüyor.

Yeryüzü Doktorları Nijer ve Somali’de açtığı 4 Beslenme Sağlığı Merkezi’nde (Nutrition Center) bugüne kadar on binlerce anne ve bebeğin ağır beslenme bozukluklarını tedavi etti. Merkezlerde tedavi edilerek normal kilolarına kavuşan anne ve bebekler artık doğal yollarla beslenebiliyorlar. Somali’de durum düzelirken Nijer, Moritanya ve Yemen için aynı şeyleri söylemek güç. Yeryüzü Doktorları, 24 Ağustos’ta Moritanya’ya gidecek proje ekibi ile orada da bir Beslenme Sağlığı Merkezi açılması için çalışmalara başlıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız